(Sisuturundus) CM: Amholdi unikaalne samm Eesti ärikinnisvaras

Ameerikanurga äri- ja logistikaparki rajatavad hoone projektid on koostatud vastavalt BREEAM säästva keskkonnasõbraliku  kinnisvaraarenduse  ja ehituskvaliteedi standarditele.

Ehitusprojektide koostamise, ehitustööde juhtimise ja järelevalve ning ekspertiisidega tegelev AS Amhold viib Eesti ärikinnisvara uuele tasemele, kus kasutab säästva- ja keskkonnasõbralikku BREEAM standardit, mille tulemusena on võimalik tagada parima võimalik keskkond töötajatele, külastajatele ning ümbruskonnale ja olles seejuures madala kasutamismaksumusega.

„Kui seni hinnatakse valdavalt ehitise kvaliteeti kehtestatud miinimumnõuetele vastavusega, siis Suurbritannias välja töötatud BREEAM ehk BRE Environmental Assessment Method on kõikehõlmav, täpsem ja rangem keskkonna hindamise meetod,“ selgitab Amhold AS-i projektijuht Heigo Nõmmik. „BREEAM hindab hooneid seitsme kriteeriumi alusel ja annab üldhinnangu: kõlblik, hea, väga hea, eeskujulik või suurepärane.“

Kriteeriumiteks on kogu kasutusenergia ja süsihappegaasi (CO2) emissiooni minimiseerimine, töötajate tervis ja heaolu seoses müra, valguse ning õhukvaliteediga, loodushoidlik ehitustööde läbiviimine, innovaatilised lahendused, ehitusmaterjalide ja –toodete keskkonnasõbralikkus, jäätmete taaskasutus ning õhu- ja veesaaste vältimine, krundi ja ümbritseva ala haljastuse ning infrasüsteemide lahenduste otstarbekus.

Amhold projekteeris Ameerikanurga ehitised kriteeriumi järgi „väga hea“, kuna tellija soov oli saada ärihooned, mis oleksid energiat kokkuhoidvad, väikseima kasutusmaksumusega, samas aga funktsionaalsed, huvitava disaini, kasutaja- ja keskkonnasõbralikud, valgusküllased, rohke elustaimestiku ning intelligentsete tehnosüsteemidega. Nõmmik lisab, et vaatamata algsele kartusele kõrgetest kriteeriumitest tingitud mõjust ehitusmaksumusele selgus, et tegelikkuses ei mõjutanud uudsete lahenduste valik ja ideaalse keskkonna loomine siiski ehitusmaksumust kardinaalselt.

„Üle maailma on kinnisvaraarendajate mõtteviisis kerkinud esmatähtsaks ümbruskonna harmoonia, keskkonnahoid, looduslikud ja ergonoomilised  tingimused, ehitus-,  kasutus- ja hoolduskulud  ning neid aspekte vaadeldakse terviklikult ja kogu ehitise elutsükli ulatuses,“ selgitab Amhold AS-i juhataja Arvu Mägi. „Projekteeritud BREEAM-hoonetel on suurepärased näitajad alates asukohast, sisekliimast, kasutaja vajadustest, töötajate heaolust ning lõpetades kommunikatsioonikulude ja külastajate vaimustusega.

Galerii

Sisuturundus (ST) on oma kauba, teenuse või firma tutvustamine huvitavate lugude jutustamise kaudu. Vormilt sarnaneb ST kvaliteetsele meediale, mistõttu on väga oluline, et ST oleks lugeja või vaataja jaoks ühemõtteliselt eristatud. ST on uudne ja moodne turundusviis, mille puhul jagatakse klientidega ka infot, mis varem jäi vaid siseringi teada. ST teenib alati tellija turunduslikke eesmärke.

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed