Riigi Kinnisvara: oleme valmis Maanteeametile oma kompetentsi jagama

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) kommenteeris Riigikogu majanduskomisjoni ettepanekut suunata teede ehituse hanked RKASele, et on valmis oma kompetentsi hangete korraldamisel jagama, kuid teede ehituse hangete ülevõtmine ei ole neil praegu plaanis. Seda otsustab riik.

„Tänaste tulemuste taga on läbipaistev asjaajamine ja professionaalne ettevalmistus,“ tõi RKAS-i juhatuse esimees Jaak Saarniit ühe põhjusena esile hangete kõrge õnnestumisprotsendi.

RKASe kinnitusel pakuvad nad juba täna teenusprojektina ehituse riigihangete korraldamist riigi- ja kohalike omavalitsuste asutustele ning vastavalt vajadusele on valmis oma kompetentsi jagama laiema ringiga.

Majanduskomisjoni esimees Arto Aas leiab, et Eesti riigi kinnisvara haldav Riigi Kinnisvara AS (RKAS) võiks tulevikus korraldada ka teedeehituse hankeid. „2011. aastal korraldas RKAS 1249 riigihanget, millest osutus edukaks 99,9 protsenti. Ainult kolm hanget vaidlustati ja nendest ühe otsus tühistati. See näitab, et RKASist on kujunenud riigi jaoks tõeliselt professionaalne kompetentsikeskus,’’ lausus parlamendisaadik.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed