Suurorg: lisakulud tuleb ehitajale kompenseerida

Nordeconi juhatuse liikme Erkki Suurorgi sõnul võib riigi jäik suhtumine tulevikus tuua hangete pakkumushinna kontrollimatu tõusu.

"On üsna loomulik, et kõik seadusemuudatused mõjutavad ettevõtete tegevust. Lugedes Äripäeva uudisartiklit selle kohta, et Merko ja Skanska on riigilt 1. jaanuaril kehtima hakanud seadusemuudatusest (erimärgistatud kütuse soodustustuse kaotamine - toim) tulenevalt lisaraha küsinud, oleme samuti seisukohal, et lisakulud tuleb ehitajatele kompenseerida. Kindlasti ei sa me nõustuda riigi seisukohaga, et tegemist on riigihankel osalenud pakkujate äririskiga. Juhul kui riik jätab otsused sisuliselt argumenteerimata ja jätkuvalt otsib tuge vaid riigihankeõiguslikest seisukohtadest, et pakkujad peavad ka nimetatud riskidega pakkumustes arvestama, võivad tulevikus riigihangete pakkumuste maksumused kontrollimatult tõusma hakata," märkis Suurorg.

Suuroru sõnul ootab Nordecon huviga antud olukorra lahendust ja võimalikke FIDIC komisjoni, arbitraaži vms kohtulahendeid.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed