22. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suurorg: lisakulud tuleb ehitajale kompenseerida

Nordeconi juhatuse liikme Erkki Suurorgi sõnul võib riigi jäik suhtumine tulevikus tuua hangete pakkumushinna kontrollimatu tõusu.

"On üsna loomulik, et kõik seadusemuudatused mõjutavad ettevõtete tegevust. Lugedes Äripäeva uudisartiklit selle kohta, et Merko ja Skanska on riigilt 1. jaanuaril kehtima hakanud seadusemuudatusest (erimärgistatud kütuse soodustustuse kaotamine - toim) tulenevalt lisaraha küsinud, oleme samuti seisukohal, et lisakulud tuleb ehitajatele kompenseerida. Kindlasti ei sa me nõustuda riigi seisukohaga, et tegemist on riigihankel osalenud pakkujate äririskiga. Juhul kui riik jätab otsused sisuliselt argumenteerimata ja jätkuvalt otsib tuge vaid riigihankeõiguslikest seisukohtadest, et pakkujad peavad ka nimetatud riskidega pakkumustes arvestama, võivad tulevikus riigihangete pakkumuste maksumused kontrollimatult tõusma hakata," märkis Suurorg.

Suuroru sõnul ootab Nordecon huviga antud olukorra lahendust ja võimalikke FIDIC komisjoni, arbitraaži vms kohtulahendeid.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785