23. jaanuar 2012

Vink: planeerimine ehitajal ja tellijal suurim probleem

Nordeconil on õnnestunud juba mitu projekti lõpetada ennetähtaegselt. Ettevõtte juhi Jaano Vinki teatel on see efektiivistamise tulemus.

Eelmine nädal teatas Nordecon järjekordselt, et on lõpetanud ehitusprojekti ennetähtaegselt. Ehitusuudised.ee uuris, mida on ette võetud, et sellised tulemused on saavutatud.

Nordeconi juhatuse esimehe Jaano Vinki sõnul on see viimaste aastate efektiivistamise meetmete rakendamise tulemus. Tulemust toetab ka tellija professionaalsus. "Professionaalselt tegutsevate tellijatega koostöös on ehitusprotsessis võimalik leida võimalusi, mille realiseerumisel võidavad mõlemad,“ märgib Vink. Võidab ka ehitaja, kelle ressurss on vähem kinni.„Eelkõige on see täpsema planeerimise tulemus, mis on minu hinnangul täna paljude tellijate ja ehitajate põhiline probleem,“ kommenteerib Vink tulemusi. „Ollakse harjunud olema pealiskaudsed. Ja see maksab kätte, muuhulgas rahaliselt.“Vinki sõnul on Nordecon vigadest õppinud ja neid teadvustanud ning pidevalt püütakse ka järjest neid parandada. „Nagu näete, hakkavad tulemused tasapisi ilmnema,“ lisab Vink.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688