23. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vink: planeerimine ehitajal ja tellijal suurim probleem

Nordeconil on õnnestunud juba mitu projekti lõpetada ennetähtaegselt. Ettevõtte juhi Jaano Vinki teatel on see efektiivistamise tulemus.

Eelmine nädal teatas Nordecon järjekordselt, et on lõpetanud ehitusprojekti ennetähtaegselt. Ehitusuudised.ee uuris, mida on ette võetud, et sellised tulemused on saavutatud.

Nordeconi juhatuse esimehe Jaano Vinki sõnul on see viimaste aastate efektiivistamise meetmete rakendamise tulemus. Tulemust toetab ka tellija professionaalsus. "Professionaalselt tegutsevate tellijatega koostöös on ehitusprotsessis võimalik leida võimalusi, mille realiseerumisel võidavad mõlemad,“ märgib Vink. Võidab ka ehitaja, kelle ressurss on vähem kinni.„Eelkõige on see täpsema planeerimise tulemus, mis on minu hinnangul täna paljude tellijate ja ehitajate põhiline probleem,“ kommenteerib Vink tulemusi. „Ollakse harjunud olema pealiskaudsed. Ja see maksab kätte, muuhulgas rahaliselt.“Vinki sõnul on Nordecon vigadest õppinud ja neid teadvustanud ning pidevalt püütakse ka järjest neid parandada. „Nagu näete, hakkavad tulemused tasapisi ilmnema,“ lisab Vink.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785