19 detsember 2011
Jaga lugu:

Ühistud vabatahtlikult visad tekkima

Ehkki omavalitsused püüavad nii koolituste kui ka rahaga soodustada korteriühistute tekkimist, on see tihti vaevaline, ning kui ühistuid lähiaastatel vabatahtlikult ei looda, võib riik korteriomanikke selleks sundida.

“Sõnum, mida me püüame edasi öelda, on see, et korteriomanikud saavad oma maja eest ise vastutada, otsustada, milliseid remonditöid teha,” rääkis Kiviõli abilinnapea Risto Lindeberg ajalehele Põhjarannik. Tema sõnul on see eramajaomanikule nii tavapärane, korteriomanikele millegipärast aga veel võõras suhtumine.

Juhul kui praegu loomisel ja menetlemisel olev eelnõu peaks läbi minema, muutuvad ühistud viie aasta pärast kohustuslikuks. “Kuna me ei tea, millised on siis linna võimalused või teised soodustused, mis praegu korteriühistuid aitavad, oleks mõistlik, kui inimesed kaaluksid ühistute loomist praegu,” ütles Lindeberg. 

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee