7. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tiit Kuuli: vähem juriste, rohkem insenere!

Et võitlus ehitustandreil taanduks, peaks valdkonnas rakendama enam insenere, mitte juriste, sõnas AS Oma Ehitaja nõukogu esimees Tiit Kuuli.

„Kui mullu käis võitlus ehitusturul pakkujate vahel, siis tänavu, pärast riigihankeseaduse kohendamist käib kemplemine tellijate ja ehitajate vahel,“ rääkis Kuuli.

Hankijad süüdistavad ehitajaid tema sõnul ebamõistlikult kõrgete hindade pakkumises ja hankedokumentidest vigade otsimises. Pakkujad omakorda pole rahul vigaste hankedokumentide, hangete hindamise tähtaegade pikkuse ja ühekülgsete lepingutingimustega.

"Olukord on selline, kus ühel poolel on kõik õigused ja teisel kohustused – see ei ole lahendus," ütles Kuuli ja pakkus ühe lahendusena välja hangete tsentraliseerimise. „Keegi ei taha minna haiglasse kirurgi käe alla, kes kord aastas sellist lõikust teeb,“ viitas ta tellijate puudujääkidele hangete korraldamisel. 

„Kas kõrgete hindade vastu on ravi?“, küsis Kuuli ja vastas ise: „Liiga kõrge turuhinna vastu peale harjumise ei oska midagi soovitada.“

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785