18. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hea üürikorter õhutab võistupakkumist

Suvel ja sügise hakul aset leidnud väike üüribuum on lõppenud, ent heade üürikorterite defitsiit on endiselt olemas, kuna elamispinna üürimine on Eestis üha populaarsem, rääkis Külli Uus Maa Kinnisvarabüroo majade ja maade maakler Friedrichson.

"Pole harvad ka juhtumid, kui kvaliteetse korteri pärast läheb huviliste vahel lausa ülepakkumiseks," märkis Friedrichson  ja lisas, et heaks üürikorteriks peetakse elamispinda, mis on korralikult remonditud, möbleeritud ning sõltuvalt asukohast ja sellele vastavale potentsiaalsele üürikliendile sobiva üldpinnaga. Enamasti on defitsiitsemad just kahetoalised renoveeritud korterid.

Selliste korterite ootuses võetakse maakleri sõnul ka järjekorda ning kohati võib kallima hinnaklassi korteri puhul minna võistupakkumiseks. "Näiteks anti oktoobris Mustamäel tavalises paneelmajas üürile kahetoaline renoveeritud korter, mille pakkumishind 275 eurot ühe kuu eest asetseb Mustamäe üürihindade kõrgeimal tasemel. Helistajaid oli 30 ringis, kohal käis 6 inimest ning lõpuks anti korter 280 euro eest üürile," tõi Friedrichson näite.

Ta soovitab omanikel siiski silmas pidada, et ehkki heade korterite osas ületab nõudlus pakkumise, pole liialt palju nõus keegi maksma.

Uus Maa Kinnisvara tehingunäited

2-toalise korteri üürimine MustamäelObjekti alghind: 275 eurot kuus

Üürihind: 280 eurot kuusAsukoht: Tallinn, Mustamäe tee 138Üldpind: 43,9 m2Turuväärtust tõstvad tegurid: puhas renoveeritud ja möbleeritud korter.Pakkumisperiood: 3 nädalatHuvilisi: 6Vahendas: Külli Friedrichson, OÜ Uus Maa Kinnisvarabüroo

1-toalise korteri müük KristiinesObjekti alghind: 68 000 eurot

Müügihind: 66 000 eurotAsukoht: Lehe 27a, TallinnÜldpind: 39,5 m2Turuväärtust tõstvad tegurid: Oma hoov, uus maja.Turuväärtust alandavad tegurid: Rõdu puudumine.Vahendas: Ave Klaser, OÜ Uus Maa Kinnisvarabüroo

2-toalise korteri müük KristiinesObjekti alghind: 29 000 eurot

Müügihind: 27 000 eurotAsukoht: Energia 2, TallinnÜldpind: 39 m2Turuväärtust tõstvad tegurid: Tugev korteriühistu.Turuväärtust alandavad tegurid: 1. korrus.Müügiperiood: 3 kuudHuvilisi: 3Vahendas: Ave Klaser, OÜ Uus Maa Kinnisvarabüroo

3-toalise korteri müük Rae vallasObjekti alghind: 82 500 eurot

Müügihind: 82 500 eurotAsukoht: Vägeva tee 43, Peetri küla, Rae valdÜldpind: 68,1 m2Turuväärtust tõstvad tegurid: uus maja, täismöbleeritud korter koos köögimööbliga. Sauna olemasolu, ühises kasutuses panipaik ja kaks parkimiskohta hinna sees.Turuväärtust alandavad tegurid:  rohke pakkumine antud piirkonnas.Müügiperiood:  1 kuuHuvilisi: 3Vahendas: Olga Fjodorova, OÜ Uus Maa Kinnisvarabüroo

3-toalise korteri müük LasnamäelObjekti alghind: 43 700 eurot

Müügihind: 40 000 eurotAsukoht:  Kivila 42, TallinnÜldpind: 60,1 m2Turuväärtust tõstvad tegurid: Sobib perekorteriks, pargid ja mänguväljakud vahetus läheduses. kvaliteedi- ja hinnasuhe omavahel tasakaalus.Turuväärtust alandavad tegurid: Remonti vajav nurgakorter, parkimiskohtade nappus.Müügiperiood: 2 kuudHuvilisi: 2Vahendas: Olga Fjodorova, OÜ Uus Maa Kinnisvarabüroo

3-toalise korteri müük PaldiskisObjekti alghind: 16 618 eurot

Müügihind: 16 000 eurotAsukoht: Rae 31, PaldiskiÜldpind: 47,8 m2Turuväärtust tõstvad tegurid: Vaade merele, renoveeritud korter.Turuväärtust alandavad tegurid: Rõdu puudumineMüügiperiood: 11 kuudHuvilisi: 3Vahendas: Külli Friedrichson, OÜ Uus Maa Kinnisvarabüroo

3-toalise korteri müük Tallinna kesklinnasObjekti alghind: 194 400 eurot

Müügihind: 188 400 eurotAsukoht: Tatari 23a/25, TallinnÜldpind: 81.1 m2Turuväärtust tõstvad tegurid: Rõdu 7.9m2, panipaik , saun, parkimine garaažis, uus maja.Müügiperiood: 2 kuudHuvilisi: 4Vahendas: Marje Soosaar  OÜ Uus Maa Kinnisvarabüroo

3-toaline korteri müük Põhja-TallinnasObjekti alghind: 75 000 eurot

Müügihind: 71 500 eurotAsukoht: Sõle 47, TallinnÜldpind: 64,7 m2Turuväärtust tõstvad tegurid: Värskelt renoveeritud, ilus vaade, 2 rõdu, hea taristu.Turuväärtust alandavad tegurid: Vana maja.Müügiperiood: 2 kuudHuvilisi: 3Vahendus: Marina Hodus, OÜ Uus Maa Kinnisvarabüroo

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785