Autor: Anne Oja • 7. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti Merko: uuselamute kortereile tekkisid sabad

Lätis on uuselamute kortereile tekkinud järjekorrad, rääkis Merko Ehituse tütarfirma Merks juht Ivars Geidans intervjuus portaalile db.lv.

"Uute elamute ehitamisega tegelevad vähesed, kuigi ostjate huvi on suur ja toimuvad reaalsed tehingud. Sel aastal oleme müünud üle 100 korteri projektis Skanstes virsotnes ning alustanud kompleksi neljanda elamu ehitusega," selgitas Geidans.

"Olukord meenutab situatsiooni aastatel 2006-2007, kui meie 115 korteri ostuks tekkis 500 inimese pikkune järjekord. Vaatame muidugi, kuidas edeneb eellepingute sõlmimine, kuid fakt jääb faktiks. Inimesed on valmis ostma kortereid, mis pole veel valmis ehitatud. See on positiivne tendents," lisas ta.

Lähema kuu jooksul alustab Merks veel ühe 10korruselise elamu ehitamist, mis toob aasta pärast müüki 100-150 korterit.

"Elamuehitus toimub üsna aktiivselt, kuigi kolme aasta tagune kogemus sunnib tegutsema ettevaatlikult. Nagu ütlevad Eesti kolleegid, täiskäik edasi, kuid hästi ettevaatlikult!" märkis Geidans.

Geidans prognoosis, et varsti elavneb ka büroopindade turg. Praegu peab Merks läbirääkimisi ühe büroomaja ehituseks. Geidans rõhutas, et Lätis pole juba ammu ühtegi büroohoonet ehitatud, kuna rendihinnad ei vasta arendajate soovidele.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785