7. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvara ostujõud püsib kõrgel 

Stabiilne kinnisvarahind ja suurenev palk hoiavad ostujõudu kõrgel, märgitakse Pindi Kinnisvara turuülevaates.

Keskmist palka teeniv tallinlane saab olemasolevatel finantseerimistingimustel soetada endale Tallinna keskmist elamispinda maksimaalselt 75 ruutmeetrit, tartlaste ja pärnakate ostuvõimekus on vastavalt 74 ja 85 ruutmeetrit.

"Ka kinnisvarahindade „põhja“ perioodil ületas ostujõud suurtes linnades 80 m² künnise, kuid kuna keskmine palk II kvartalis tõusis, oleme uuesti sama soodsas seisus. Tuleb siiski ära märkida, et reaalpalk on üleüldise elukalliduse tõusu tõttu jätkuvalt languses," seisab ülevaates.

Buumi tipul 2007. aasta alguses piirdus ostuvõimekus suuremates linnades ca 30 ruutmeetriga.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785