12. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordecon saab Lennusadama ehituseks küsitud lisamiljonid

Nordecon saab Lennusadama vesilennukite angaaride rekonstrueerimise lisa-ja muudatustöödeks 2,32 mln eurot lisaraha.

Lisa-ja muudatustööde teostamise vajalikkust, nende mahtu ja sellest tulenevat lepinguhinna muutmise põhjendatust hindas 2011. aasta jaanuaris kokkukutsutud erapooletu ekspertkomisjon. Ekspertkomisjoni aprillis tehtud otsuse hinnangul on lisatööd õigustatud 2,32 miljoni euro ulatuses ning lisatöödest lähtuvalt võib ehituse valmimine pikeneda kuue kuu võrra.

"Lisarahastuse leidmine on kahtlemata suur väljakutse kõikidele osapooltele, kuid paraku ka ainus viis täna muuseum lõplikult valmis saada ja külastajatele avada. Kindlasti püüab muuseum leida lisaraha ka omavahenditest,“ selgitas Eesti Meremuuseumi direktor Urmas Dresen.

Kultuuriministeeriumi asekantsler Anton Pärn ütles, et kultuuriministeerium on esitanud 2012. aasta eelarveprojekti Rahandusministeeriumile ja taotleb tööde lõpetamise rahastamiseks lisaraha vastavalt Eesti Meremuuseumi vajadustele. Ka on esitatud taotlus rahastada jätkuvaid ehitustöid 2011. aasta eelarve valdkonnasiseste vahendite arvelt.

Eesti Meremuuseum teatas kevadel, et vesilennukite angaaride rekonstrueerimistööd osutusid töömahukamaks, kui projekt seda kirjeldas, samuti osutus tegelik olukord märgatavalt keerulisemaks projektis märgitust. Nii näiteks selgus rekonstrueerimistööde läbiviimise käigus, et betooni läbivate ning konstruktsiooni stabiilsusele ohtlike pragude maht on oluliselt suurem, kui see oli pinnalt nähtav ja proovidega kinnitatud ehk 1,6 km asemel 3,6 km. Lisaks kasvas armatuuride puhastamise maht enam kui poole võrra, 11 700  jooksva meetrini, ja konstruktsioonide avamisel selgus, et kasutada tuleb oluliselt enam erilahendusi, kui esialgselt näha oli.

Rekonstrueeritavad Lennusadama vesilennukite angaarid saavad koduks interaktiivsele meremuuseumile, mis avab oma uksed 2012. aastal.

Eelmisel nädalal sõlmisid Eesti Meremuuseum ja Nordecon AS Lennusadama  lisa-ja muudatustööde lepingu, mille kohaselt on ehitaja kohustatud valmis objekti muuseumile üle andma käesoleva aasta 22. detsembriks.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785