22. juuni 2011

Tondile plaanitakse ärihoonete ehitust

Tallinna linnavalitsus algatas Tondi tänava kinnistute ja lähiala detailplaneeringu koostamise, eesmärgiga luua võimalused alale kuni 8-korruseliste ärihoonete ehitamiseks.

Tondi tn 6, Tondi tn 8, Tondi tn 8a, Tondi tn 10 kinnistute detailplaneeringu koostamise eesmärk on määrata ehitusõigus alale kahe kuni kaheksa maapealse ja kolme maa-aluse korrusega ning kahe kuni kuue maapealse ja kolme maa-aluse korrusega ärihoone ehitamiseks, Tondi tn 8a krundil asuvad hooned on säilitatakse. Planeeritava maa ala suurus on 1,18 ha.

Tondi tn 6 ja 8 katastriüksustel asub bensiinitankla ja kasiino, Tondi tn 8a kinnistul asuvad kolme- ja ühekorruseline hoone ning abihoone. Tondi tn 10 kinnistu ja riigi omandis olevad maatükid on hoonestamata.

Planeeritava maa-ala kontaktvöönd on polüfunktsionaalne. Seal asuvad korterelamud, kaubandusettevõtted ja bürood. Planeeritavast alast teisel pool Tondi tänavat asub Pärnu maantee ja Tondi tänava nurgal piirkonna linnaehituslik dominant – 15-korruseline äriruumidega elamu.

Kuna planeeritav ala asub linna olulise magistraali ääres ning Tondi tänava ja Pärnu maantee ristmiku läheduses, planeeritakse ala Pärnu maantee poolsesse ossa kuni 8-korruselised hooned. Pärnu maanteest kaugemale jäävatele kruntidele planeeritakse kuni 6-korruselised hooned.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles Holdlander OÜ. Detailplaneeringu eskiisi koostas K-Projekt AS.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688