22. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tondile plaanitakse ärihoonete ehitust

Tallinna linnavalitsus algatas Tondi tänava kinnistute ja lähiala detailplaneeringu koostamise, eesmärgiga luua võimalused alale kuni 8-korruseliste ärihoonete ehitamiseks.

Tondi tn 6, Tondi tn 8, Tondi tn 8a, Tondi tn 10 kinnistute detailplaneeringu koostamise eesmärk on määrata ehitusõigus alale kahe kuni kaheksa maapealse ja kolme maa-aluse korrusega ning kahe kuni kuue maapealse ja kolme maa-aluse korrusega ärihoone ehitamiseks, Tondi tn 8a krundil asuvad hooned on säilitatakse. Planeeritava maa ala suurus on 1,18 ha.

Tondi tn 6 ja 8 katastriüksustel asub bensiinitankla ja kasiino, Tondi tn 8a kinnistul asuvad kolme- ja ühekorruseline hoone ning abihoone. Tondi tn 10 kinnistu ja riigi omandis olevad maatükid on hoonestamata.

Planeeritava maa-ala kontaktvöönd on polüfunktsionaalne. Seal asuvad korterelamud, kaubandusettevõtted ja bürood. Planeeritavast alast teisel pool Tondi tänavat asub Pärnu maantee ja Tondi tänava nurgal piirkonna linnaehituslik dominant – 15-korruseline äriruumidega elamu.

Kuna planeeritav ala asub linna olulise magistraali ääres ning Tondi tänava ja Pärnu maantee ristmiku läheduses, planeeritakse ala Pärnu maantee poolsesse ossa kuni 8-korruselised hooned. Pärnu maanteest kaugemale jäävatele kruntidele planeeritakse kuni 6-korruselised hooned.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles Holdlander OÜ. Detailplaneeringu eskiisi koostas K-Projekt AS.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785