30. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Roben: alapakkujad seavad tellijale lõksu

Merko Ehituse juhatuse esimehe Tiit Robeni hinnangul annab riik lennusadama hankele raha juurde andes ehitusturule tugeva sõnumi, et mõnede ehitajate alapakkumised makstakse kinni.

„Kui Nordecon, kes sai Lennusadama hanke tänu 30-protsendilisele teadlikule alapakkumisele, kajastaks vastavalt raamatupidamise reeglitele oma aruandes kogukahjumi, ei tunduks ettevõttele ehitusturu hetkeseis roosilisem kui teistele turuosalistele," rääkis Roben.

"Iseenesest on väga tore, et riik on valmis ehitusturule raha juurde panema, aga siin ootaks sellisel juhul võrdset kohtlemist kõigi turuosaliste suhtes," märkis Roben ja lisas, et Merko on teinud sisendhindade kallinemise tõttu lõpuni mitmeid olulisi ja ettevõtte jaoks kahjumlikke objekte selle asemel, et ära jalutada või raha juurde kombineerida.

 

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785