12. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LVM: kinnisvaratehingud välismaalastega pikaldased

Tehingud välismaalaste ja välismaal viibivate klientidega jäävad venima, kuna dokumentide autentsuse kinnitamine võtab aega, kirjutab LVM Kinnisvara büroo blogis.

Tehingu, kus üks osapooltest on välismaalane või kus on vajalik välismaalt saadetud dokumente kasutada, eeldab peaaegu alati tõendit, et välja antud dokument on ehtne, mis võib oluliselt pikendaga tehinguni jõudmise aega.

Enam kui saja riigi puhul kinnitatakse dokumente apostilliga. Apostill on dokument, millega kinnitatakse, et välja antud avalik dokument on väljastatud nõuetekohaselt. Apostilliga saab kinnitada dokumente riikides, mis on ühinenud apostillikonventsioongia või seda tunnustanud.

Riikides, mis ei ole apostillikonventsiooniga liitunud, legaliseeritakse dokumente välisministeeriumis. Erandina ei vaja apostilli ega legalisatsiooni Venemaa, Ukraina, Läti, Leedu ja Poola dokumendid. Nendel riikidel on Eestiga sõlmitud õigusabilepingud.

Dokumendid, mis vajavad kinnisvaratehingutes apostilli või legalisatsiooni: Volikirjad

SünnitunnistusedAbielutunnistusedAbielulahutustunnistusedSurmatunnistusedNimemuutmistunnistusedPerekonnaseisuakti ärakirjadTõend perekonnaseisu kohtaKohtu- ja notariaaldokumendidVäljavõtted äriregistrist

Arvestades info ja dokumentide liikumise kiirust, bürokraatia suurust, vastuvõtupäevasid ja -aegasid, võib julgelt väita, et seda liiki tehingute ette valmistamine, kui sellega hakatakse tegelema alles ostja leidmisel, võtab vähemalt poole rohkem aega.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785