Autor: Rivo Sarapik • 9. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvaraturg sai ühe kirjeldaja juurde

Tänase Äripäeva kinnisvararubriik teeb ülevaate kinnisvaraturgu kirjeldavatest indeksitest. Alates esimesest kvartalist koostab uut kinnisvaraturu hinnaindeksit ka maa-amet.

“Oli ka aeg. Tegelikult ei peaks ükski kinnisvarabüroo sellises mahus ja kujul infot töötlema, kui see info juba maa-ametil olemas on,” kommenteeris 17 linna kinnisvaraturgu jälgiva Pindi Indeksi koostaja Peep Sooman.

Samas kinnitavad indeksite koostajad, et uue tulek seniste ilmumisele punkti ei pane. “Rohkem infot muudab turu läbipaistvamaks,” kommenteeris Seven Real Estate Advisorsi partner Urmas Laur.  “Maa-ameti indeks on kaua oodatud ja kindlasti kõige adekvaatsem hinnaindeks,” kommenteeris ka KV.ee indeksi koostaja Tarvo Teslon.

Kas indekseid on nüüd turul piisavalt või on neist veel puudu, loe tänasest Äripäevast. Päevapileti selleks saad soetada SIIT.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785