12. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus Maa kujundab uut kinnisvaraindeksit

Uus Maa Kinnisvarabüroo juhatuse esimees Mika Sucksdorff rääkis, et peatselt tullakse välja uue turuindikaatoriga, mis jälgib nii pakkumis- kui tehinguhindasid. 

"Uus Maa avaldas varem järjepidevalt kinnisvaraindeksit, kuid klientidelt saadud tagasiside põhjal otsustasime rohkem rõhku panna andmete analüüsimisele ning statistika “inimeste keelde” tõlkimisele – igakuised, kvartaalsed ja poolaasta turuülevaated," rääkis Sucksdorff.

Ta lisas, et kinnisvaraindeksi teema on büroo jaoks siiski tähtis ning kodulehe uuendusprogrammi raames kujundatakse uuesti välja ka oma indeks. "Indeksid on head kinnisvaraturu suundade indikaatorid ja peegeldavad hindade muutust kinnisvaraturul. Sealt edasi saavad inimesed vajadusel juba rohkem ja konkreetsemat informatsiooni lugeda meie põhjalikest turuülevaadetest," sõnas Sucksdorff.

Indeks hakkab jälgima nii korterite kui ka majade hinnaindeksit. Jälgitakse nii müügipakkumiste hindasid kui ka reaalseid müügihindasid ning samuti suunda, kuhu hinnad/pakkumised arenevad. 

"Praegu on kindlasti puudu korralikust äripindade indeksist. Oleme korralikult arendanud äripindade jälgimissüsteemi ja peatselt tuleme ka sellealase kasuliku infoga välja," lubas Sucksdorff.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785