15. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rein Lang: loomulikult on ERRil vaja uut maja

Kultuuriminister Rein Lang ei plaani täitevvõimu esindajana kuidagi sekkuda Eesti Rahvusringhäälingu tegemistesse ning jätab ka ERR-i uue hoone rajamise teiste institutsioonide otsustada, vahendab err.uudised.

"Vot see on üks asi, millest kultuuriministeerium ei taha midagi teada," ütles minister Lang eile õhtul TV3 saatele "Kolmeraudne" ERR-i uue maja ehitamist kommenteerides. "Sellepärast, et Eesti Rahvusringhääling on vaba ja täiesti sõltumatu avalik-õiguslik institutsioon ja rahasid avalik-õiguslike institutsioonide jaoks kamandab tegelikult Eesti parlament ja vahendajaks on siin eelkõige rahandusministeerium."

Saatejuhi küsimusele, mida ta rahandusministrile siiski soovitaks, vastas minister, et toetab uue hoone rajamist: "Mina ütlen rahandusministrile, et loomulikult on neil seda maja vaja, aga mismoodi täpselt see rahastamiskeem täpselt paika pannakse, see on ikkagi Allikmaa ja rahandusministri vaheline asi - ma ei tahaks siin küll kindlasti mingi telefonipost olla."

"Ainuüksi mõte sellest, et kultuuriministeerium tegeleb rahvusliku ringhäälingu temaatikaga: ostab või ei osta neile midagi, ehitab või ei ehita - see viitab nagu sellele, et rahvusringhääling sõltub mingil määral täitevvõimust või kultuuriministeeriumist - sellist muljet juba ei tohiks olla," kinnitas kultuuriminister.

IRL-i ja Reformierakonna koalitsioonileppes ERR-i uue hoone rajamise temaatikat puudutatud ei ole.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785