Lemmi Kann • 29 märts 2011
Jaga lugu:

Maxima: eelkõige investeerime põhitegevusse, mitte betooni

Ettevõtted loobuvad kinnisvaraomaniku staatusest, et investeerida oma põhitegevusse ning ühtlasi vabaneda ka riskidest. Nii otsustas ka kaubanduskett Maxima müüa ketile kuulunud krundi, millele ostja hakkas 2008. aastal kaubanduskeskust ehitama.

„Maxima on kaubandusfirma ja kui on võimalik, üritame vältida investeerimist kruntidesse ja betooni,“ põhjendas otsust Maxima avalike suhete juht Erkki Erilaid. Krundi müük andis ettevõttele võimaluse investeerida raha oma tegevuse laiendamisse. "Samas peame tegevuse arendamise seisukohast turul silma peal ning väärt krundipakkumise korral oleme valmis ka investeeringuid tegema," lisas ta.

Erilaid selgitas, et sale and lease tehinguks on ostja leidmine ja läbirääkimised alati keerulised, sest pole ju tegu pelgalt millegi müümisega, vaid pikaajalise koostöö korraldamisega. „Ostjate leidmine on seda keerulisem, mida kehvem on majanduse üldine olukord. Selge see, et kriisiaastatel on kinnisvarasse investeerijaid raskem leida,“ nentis Erilaid.

 

Jaga lugu:
Seotud lood
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee