Autor: Lemmi Kann • 29. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maxima: eelkõige investeerime põhitegevusse, mitte betooni

Ettevõtted loobuvad kinnisvaraomaniku staatusest, et investeerida oma põhitegevusse ning ühtlasi vabaneda ka riskidest. Nii otsustas ka kaubanduskett Maxima müüa ketile kuulunud krundi, millele ostja hakkas 2008. aastal kaubanduskeskust ehitama.

„Maxima on kaubandusfirma ja kui on võimalik, üritame vältida investeerimist kruntidesse ja betooni,“ põhjendas otsust Maxima avalike suhete juht Erkki Erilaid. Krundi müük andis ettevõttele võimaluse investeerida raha oma tegevuse laiendamisse. "Samas peame tegevuse arendamise seisukohast turul silma peal ning väärt krundipakkumise korral oleme valmis ka investeeringuid tegema," lisas ta.

Erilaid selgitas, et sale and lease tehinguks on ostja leidmine ja läbirääkimised alati keerulised, sest pole ju tegu pelgalt millegi müümisega, vaid pikaajalise koostöö korraldamisega. „Ostjate leidmine on seda keerulisem, mida kehvem on majanduse üldine olukord. Selge see, et kriisiaastatel on kinnisvarasse investeerijaid raskem leida,“ nentis Erilaid.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785