17. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti teedeehitaja katkestab Pärnu tee-ehituslepingu

Binders SIA otsustas katkestada Eesti maanteeametiga sõlmitud Pärnu ringsõidutee ehitamise lepingu, Läti teedeehitusfirma teatel on põhjuseks tellija süstemaatiliselt  ebajärjekindel kommunikatsioon.

Bindersi teatel on see leping põhjustanud ettevõttele juba miljoni lati suuruse kahju, kuna nad on olnud sunnitud parandama ja kõrvaldama oma partnerfirma, ehitusettevõtte Koger & Partnerid puudujääke ehitustööde teostamise algetapil.

„Olime lihtsalt sunnitud sellise otsuse vastu võtma, sest tellija ja ehitusjärelvalvet teostavad institutsioonid polnud mitme kuu jooksul võimelised leidma lahendust, pakkumaks adekvaatset ehitustööde jätkamist võimaldavat graafikut. Kahjuks ei saa me välistada ka seda, et järelvalve- ja kontrolliorganite taoline suhtumine on omapäraseks viisiks, millega Eesti riik püüab takistada välisettevõtete tegevust kohalikul turul. Eriti ebajärjekindlat suhtumist meie ettevõtte suhtes kogesime pärast seda, kui meie antud projekti partnerfirmat, Koger & Partnereid, hakkas ähvardama maksejõuetus,” ütles Binders SIA juhatuse liige Normunds Luste.

„Oleme fikseerinud enam kui 30 projekti ehitusjärelvalve teostaja ja tellija rikkumist ning oleme otsustanud kindlalt oma õigusi kaitsta,“ lisas Luste.

Pärnu ringsõidutee ehitust sätestav leping sõlmiti 2009. aastal firmade Binders ja Koger & Partnerid ühispakkumisena ja nägi ette vastavate tööde teostamist kahes etapis, ühtekokku 23 632 193 euro eest.

Binders SIA viimaste aastate suurprojektid:

• Rahvusvahelise automagistraali VIA Baltica teelõikude rekonstrueerimistööd• Saulkrasti ringsõidutee ehitus• Lõunasilla pealesõiduteede ehitamine• NATO tellimuse täitmine – Lielvarde lennuvälja rekonstrueerimine• Daugavpilsi liiklussõlme ehitamine

Esialgsete arvestuste kohaselt oli ettevõtte 2010. aasta käive üle 40 miljoni lati (57 miljonit eurot).

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785