16. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus Maa: Tartus makstakse korteri eest juba küsitud hinda

Tartus on korterite pakkumis- ja müügihinnad ühel tasemel, kommenteerib suuruselt teise linna turgu Uus Maa Tartu kontori maakler Mati Savisikk.

Mati Savisikk kommenteerib:

2011. aasta on Tartu kinnisvaraturule alanud suhteliselt aktiivselt. Kui 2010. aasta lõpus arvati, et turgu tabab paarikuuline  "eurošokk", siis täna on näha, et eurole üleminek ei ole negatiivselt  turgu mõjutanud. Oodatult on jaanuarikuu tehingute poolest tagasihoidlik, kuid jaanuaris tehtud töö kajastub veebruarikuus.

Erinevalt teistest Eesti piirkondadest on korterite müügi- ning pakkumishinnad enam-vähem samas vahemikus. www.kv.ee portaali andmetel on sõltuvad asukohast, seisukorrast, planeeringust jt asjaoludest pakkumise hinnad järgmised:

1. järelturu ehk teise ringi korterid: 639 – 1022 eur/m2.

2. vanades majades, kus maja ja korterid täielikult on renoveeritud: 895 – 1280 eur/m2.

3. Uusarenduste korterite hinnad on kõige kõrgemad: 1022 – 1500 eur/m2.

Üldjoontes on müügi- ja kinnisvaraportaalide pakkumishinnad samad, sõltuvalt objektist (ehk peamiselt müüja/ostja emotsioonidest ja reaalsetest võimalustest) võib pakkumishind olla müügihinnast kuni 10% kõrgem. Samas on täna levinud ka tingimine, 10% jääb tingimise normaalpiiridesse. Võrreldes 2010.aasta jaanuariga on Tartus korterite hinnad tõusnud ca 32 – 125 eur/m2.

Täna on suur nõudlus uute korterite vastu, mille hinnatase jääb vahemikku 1000 – 1190 eur/m2. Samuti on sarnaselt Tallinnaga nõudlus väga odavate remonti vajavate magala korteritele järele.

2011. aastal tuleb müüki hulganisti uusarendusi või täielikult renoveeritud majades renoveeritud korterid, mis kindlasti on kallimate pakkumishindadega kui praegu või võrreldes ca 6 kuu taguse ajaga. Magalarajoonidesse midagi uut ei toimu, pigem keskendutakse seal korterelamute renoveerimisele.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785