16. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Miljoneid võlgnev Wolmreks Ehitus: raha pole

Allhankijaile miljoneid kroone võlgneva Wolmreks Ehitust likvideeriva suuromaniku Adu Haki sõnul "raha ei ole".

Õhtulehe andmeil ähvardavad vihased võlausaldajad ettevõtte omanikku omakohtuga.

Veel novembri alguses kinnitas ettevõtte juhatuse liige Olavi Iisrael, et OÜl Wolmreks Ehitus pole ühelegi alltöövõtjale võlgnevusi. Kuu keskel võttis ettevõtte omanik aga firma tegevuse üle ning alustas detsembri alguses likvideerimist. "Võtame võlad kokku ja vaatame, mis saab. Praegu ei taha rohkem kommenteerida," kommenteeris ta tollal.

Põhja ringkonnaprokuratuur algatas novembri alguses Wolmreks Ehituse ja Kristiine Ehituse suhtes kriminaalmenetluse kelmuse paragrahvi alusel. Ettevõte heideti välja ehitusettevõtjate liidust.

Äripäev kirjutas novembri alguses, kuidas kümned ettevõtted on saanud petta riigihangete objektidel, mille peatöövõtjateks on Wolmreks Ehitus ja Kristiine Ehitus. Petuskeem seisnes selles, et lepingud alltöövõtjatega sõlmis mitte peatöövõtja, vaid samadele omanikele kuulunud vahefirma Merkton Ehitus.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785