3. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puukeskuse müük Eesti puidutööstustele kasvas 25%

Puidust ehitusmaterjalide müügile keskendunud Puukeskuses kasvas viimase aasta jooksul müük Eesti puidutööstustele pea 25 protsenti. Mullu müüdi puidutööstustele ehitusmaterjale 5,5 miljoni euro väärtuses, aasta varem 4 miljonit eurot eest.

Enim kasvas müük puidust moodulmajade ehitamisele spetsialiseerunud Eesti ettevõttele OÜ Harmet. 2009. aastal oli müügimaht 250 000 eurot, mullu 350 000 eurot. Kasv seeläbi ligi 15%. Eesti ettevõte OÜ Harmet on viimase aasta jooksul kahekordistanud nii käivet kui ka töötajaskonda. Eelmisel aastal kasvas käive võrreldes 2009. aastaga 6,5 miljoni euroni, töötajaskonna arv on sama ajaga kasvanud kuni 140 töötajani.

Puukeskuse ja Harmeti koostöö algas 2002. aastal, sellest alates on eelkõige tarnitud puittooteid, aga ka muid ehitusmaterjale. Harmeti juhatuse liige Toomas Kalev on sõnul on oluline, et koostööpartner suudaks suurtes mahtudes pakkuda tugevussorteeritud, kalibreeritud ja kuivatatud puitu. "Osa meie laost asub Puukeskuses, seegi on tööstuse jaoks väga oluline,“ märkis ta.

 „2011. aastaks julgen ennustada meile 20-30% kasvu, turgu on tegelikult palju, lihtsalt tootmisvõimsustest jääb väheks. Nüüdseks oleme juurde õppinud, suudame paindlikumalt reageerida ja efektiivsemalt tootmist juhtida,“ lisas Kalev.

„Sobime Harmetiga, sest nii nagu kogu puidutööstus, pidime meiegi keskenduma neile ettevõtetele, kes on eksportijad. Eesti puitmajatootjatest on Harmet Puukeskuse jaoks kõige suurem ja olulisem klient. Koos aitame kaasa Eesti ekspordi kasvule,“ rääkis Puukeskuse tegevjuht Atso Matsalu.

Eesti Puitmajade Liidu andmeil on Eesti müügitulu absoluutnumbrite alusel Soome,  Rootsi ja Saksamaa järel neljas puitmajade eksportija Euroopa Liidus. Toodangumahu poolest on Eesti Soome järel teisel kohal. Puitmajade ostjate hulgas asub ülekaalukalt võimsaim turg Norras. Harmet on üks väheseid Eesti ettevõtteid, kes võib, tänu ETA  (European Organisation for Techical Approvals) sertifikaadile, ehitada Norras puidust elumaja mooduleid.

Puitmaterjali ja puidust mööbliplaatide hulgimüüja AS Puukeskus alustas tegevust 1996. aastal ja on Soomes 1924.a. tegutseva Puukeskus OY tütarettevõte Eestis. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785