14. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinnas algatati 40% vähem detailplaneeringuid

Möödunud aasta jooksul algatati Tallinnas 75 detailplaneeringut, mida on märkimisväärselt vähem kui 2009. aastal, mil algatati 125 planeeringut.

Aasta jooksul agatati 75, võeti vastu 97 ja kehtestati 99 detailplaneeringut. Ülemöödunud aastaga võrreldes algatati mullu detailplaneeringuid tunduvalt vähem – 2009. aastal algatati 125 detailplaneeringut. Kehtestati aga mullu kaheksa detailplaneeringut enam kui 2009. aastal.

Mullu kehtestatud detailplaneeringutest tähelepanuväärseimad on Kopli asumisse endisele  Balti Manufaktuuri alale Tallinna kõrgeima, kuni 200m kõrguse 60-korruselise elu- ja ärihoone rajada võimaldav ning Kristiine linnaossa Eesti Rahvusringhäälingule uue hoone rajada võimaldav detailplaneering, samuti Piritale polüfunktsionaalse spordikeskuse, Kakumäele jahisadama, Mustamäe Kultuurikeskusele „Kaja“ juurdeehituse ning Prantsuse Lütseumi spordihoone rajada võimaldavad detailplaneeringud.

Detailplaneeringu algatamise taotluste arv on stabiliseerunud – 2007. aastal esitati 283, eelmisel aastal aga 124 detailplaneeringu algatamise taotlust, sama palju taotlusi esitati ka ülemöödunud aastal.

 

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785