6. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ameerikanurga äriparki tuleb 10 hektarit tehasekaupluseid

Jüri lähedale rajatava Ameerikanurga Kaubandus- ja Logistikaparki tuleb 30 000 ruutmeetrini ulatuv tehasekaupluste keskus.

„Factory outlet keskusesse koonduvad tuntud kaubamärkide kauplused, kus müüakse tavapoodidest suuremas valikus ja soodsamate hindadega tooteid,“ kommenteeris parki arendava ASi Süda Maja juhataja Veiko Murruste ettevõttega Rioja Developments Ltd sõlmitud lepingut. „Selline kaubandusformaat on mujal maailmas väga populaarne ning Ameerikanurgas paiknevad kaubandus- ja logistikapinnad toetavad seda suurepäraselt. Tegemist on esimese sellises mahus tehasekaupluste keskusega kogu Baltikumis ja Soomes.“

„Eesti on oma majanduse kiire arengu ja nüüd ka eurotsooni jõudmisega kindlasti välismaiste investorite huviorbiidis. Lisaks juba olemasolevatele brändidele tunnevad paljude uute kaubamärkide esindajad Eesti vastu huvi ning factory outlet formaat on laienemiseks hea võimalus,“ kommenteeris Rioja Developmentsi juhataja Giles Membrey. 

Membrey sõnul saab tehasekaupluste keskus tõmbenumbriks ka ostuturistidele, sest Ameerikanurka planeeritav ühistranspordi süsteem ühendab seda suuremate reisiterminalidega.

Ameerikanurga tehasepoodide keskus on kavas arendada neljas etapis kogupinnaga kuni 30 000 m² kuni 10 ha maa-alal.

Tehasepoodide keskus on osa Ameerikanurga kaubanduspargist, kuhu ehitatakse muuhulgas hüpermarket, ehitus-, sisustus-, mööbli ja sporditarvete kauplused, aianduskeskus ning luuakse vabaaja veetmise võimalused. Kaubandusettevõtetel on võimalus rajada oma laod ja logistikakeskused samasse parki, mille asukoht vähendab logistikakulusid.

Ameerikanurga logistikapark plaanitakse rajada Jüri lähedale kaubanduspinnaga üle 110 000 m² ning logistikapinnaga 185 000 m². Projekti arendava Helios Süda Maja AS juhataja Veiko Murruste tutvustas ladustamise ja laotehnoloogiakonverentsil Laoseis 2010 enam kui neli miljardit krooni maksvat suurinvesteeringut. Tegemist on masu kiuste areneva projektiga, mis hõlmab maad suurusega 85 hektarit.

Ameerikanurga Kaubandus- ja Logistikapargi müügikorraldust juhib DTZ Stockholmi kontor.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785