9. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ameerikanurga arendusse investeeritakse 4 miljardit 

Süda Maja ja rahvusvaheline kinnisvaraarendaja Helios Properties moodustasid ühisfirma Helios Süda Maja, mis asub arendama 84 hektari suurust Ameerikanurga Kaubandus- ja Logistikaparki Rae vallas.

Arenduse investeeringuväärtus on 4 miljardit krooni, pargi ehitustööd algavad 2010. aasta alguses.

 „Projekti investeeringuväärtus on 250 miljonit eurot ehk ligi 4 miljardit krooni ning seda rahastavad Heliose Lähis-Ida investorid ja kohalikud finantspartnerid," ütles Helios Properties tegevdirektor Michael J. Hughes.

Ehitustööd algavad 2010. aasta esimeses kvartalis ning esimene etapp saab valmis aastaga. Helios Süda Maja rajab Ameerikanurga Kaubandus- ja Logistikaparki üle 110 000 m² kaubandus- ning 185 000 m² kõrgetasemelist logistikapinda. "Strateegiliselt hea asukoha ning võimalustega Ameerikanurga potentsiaalsete rentnikena näeme suuri Euroopa logistika- ja jaemüügiettevõtteid, sealhulgas toidukaupade, mööbli, ehitus- ja sisustuskaupade ning koduelektroonika müüjaid,“ sõnas Süda Maja juhataja Veiko Murruste.

Süda Maja ja Helios Propertiese 50/50 osalusega loodud ühisfirma investeeringut vahendas maailma üks suurimaid kinnisvaraalase nõustamise ettevõtteid DTZ, kes jätkab projekti koostööpartnerina. 

Ameerikanurga Kaubandus- ja Logistikapark asub Rae vallas, Jüri asula vahetus läheduses, 10 km kaugusel Tallinna linnapiirist. Ameerikanurga Kaubandus- ja Logistikapark külgneb Tartu maantee ja Tallinna ringteega ning paikneb magistraalide lõuna- ja läänesuuna vahelisel alal.

Helios Properties (www.heliosproperties.com) on rahvusvaheline kinnisvaraarendaja, kes on Euroopas alustanud miljardi euro suuruse eelarvega logistikakeskuste arenguprogrammiga, mis keskendub Kesk- ja Ida-Euroopale. Lisaks Eestile arendab Helios Properties logistika-, tööstus- ja äriparke Ida-Saksamaal, Kreekas, Rumeenias, Horvaatias, Poolas, Slovakkias ja Venemaal. Ettevõtet juhivad Michael J. Hughes ja Trevor Cartner.

AS Süda Maja (www.sydamaja.ee) on 1999. aastal asutatud ettevõte, mille põhitegevusteks on kinnisvara arendamine ja haldamine. Süda Maja põhineb 100% Eesti investorite kapitalil.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785