4. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TOP 10: ehitusveebi lugejate lemmikud detsembris

Ehitusuudised.ee lugejad loevad ühtviisi usinalt nii kinnisvara kui ehituse valdkonna uudiseid. Lisaks uudistele-kommentaaridele pakuvad huvi ka fotogaleriid ja tehinguinfo.  

1. Fotod: kummalised kodud müügiks Forbes on pannud kokku nimekirja ebatavalisest kinnisvarast, mis Ameerika turul müügis.

2. Grand Kinnisvara: üüriturg meenutab kirbuturgu Grand Kinnisvara tegevjuhi Marek Kerna arvates meenutab üüriturg kirbuturgu, kus  maaklerite kaasabil toimub mingi arusaamatu kauplemine arusaamatute reeglite alusel.

3. Bauhof ostis Ehitusmarketi ära Ehituskaupluste jaekett Bauhof (Ehitus Service OÜ) omandas 6. detsembril 100% Ehitusmarketi kaubamärgi all tegutseva ehitusmaterjalide müüja Devest AS aktsiatest.

4. Eestlaste loodud kinnisvaraportaal pürgib Hiina suurimaks Eestlaste arendatud kinnisvaraportaal pürgib Hiinas suurimaks ning asutajate sõnul võib see eesmärk täituda juba lähema poole aasta jooksul.

5. Pindi: ka meie turg täis sobimatuid kortereid  Arendaja peaks kortermaju planeerides võtma arvesse kommunaalkulude suurust, ütles Pindi Kinnisvara juhatuse esimees Peep Sooman, kelle hinnangul on kinnisvaraturul pakkumises hulk sobimatuid kortereid.

6. Arhitektid: oodatakse kvaliteeti, aga odavamalt  Eesti Arhitektide Liidu esimees Peeter Pere kinnitas, et praegu oodatakse küll buumiaegseist kvaliteetseimaid projekte, ent oluliselt odavama hinna eest.

7. Kodumaja: palkame veel 100 töötajat  Kodumaja AS võttis tänavu juurde 140 töötajat ning plaanib 2011. aastal palgata lisaks veel sadakond. Lõppeva aastaga rahule jäänud juhatuse esimees Lembit Lump märkis, et ka ettevõtte käibe-eesmärk on ambitsioonikas - 38 miljonit eurot.

8. Inspektor: ehitajad rikuvad korstende paigaldamisnõudeid Lääne-Eesti päästekeskuse insenertehnilise büroo juhtivinspektori Gerhard Rooda sõnul põhjustavad tulekahjusid vale soojustusmaterjalide kasutamine korstnaehitusel ja vead paigaldamisel. 

9. Koidula piirijaama ehitusega jätkab Nordecon   23. detsembril sõlmisid Riigi Kinnisvara AS ja Nordecon Ehitus lepingu, mille kohaselt jätkavad Kodula piirijaama hoonete ehitust Nordecon Ehitus ja Nordecon International. Lepingu maht on 73 miljonit krooni, millele lisandub käibemaks.

10. Tehing: Mustamäe korter müüdi 1,1 miljoni krooniga Uus Maa Kinnisvarabüroo vahendusel müüdi novembris Tallinnas Mustamäel uues majas 53 ruutmeetri suurune korter 1,1 miljoni krooniga. Ostja leiti 3 nädalaga, mis kinnitab, et heas asukohas hea planeeringuga kinnisvara kauaks seisma ei jää.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785