Autor: Anne Oja • 28. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Briti kaitsetorn ehitati ümber noobliks elamuks

Suurbritannias ehitati 200aastane ajalooline kaitsetorn ümber peeneks mitme magamistoaga elamuks, kirjutas portaal Inhabitant.

1800. aastatel ehitatud kaitsetorn asub Suffolkis ja selle seinte paksus on 3,6 meetrit.

Torni omanik Duncan Jackson töötas hoone uue siselahenduse välja koostöös arhitektuuribürooga Piercy Conner. Muinsuskaitsjad ei jäänud esimese renoveerimisprojektiga rahule, kuid hiljem saadi muudatuste asjus siiski kokkuleppele. 

Tornile lisati madal ümmarguse metallkatusega juurdeehitis, mis võimaldab hoonesse päikesevalgust juhtida. Paksudes kiviseintes olid algselt vaid väikesed kitsad laskeavad. Lisaks magamistubadele ehitati majja ka külalistetuba ja köök. Pilte vaata siit.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785