23. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koidula piirijaama ehitusega jätkab Nordecon 

Täna sõlmisid Riigi Kinnisvara AS ja Nordecon Ehitus lepingu, mille kohaselt jätkavad Kodula piirijaama hoonete ehitust Nordecon Ehitus ja Nordecon International. Lepingu maht on 73 miljonit krooni, millele lisandub käibemaks.

AS Nordecon Ehitus/Nordecon International AS tegi 1. oktoobril 2010 RKASi poolt väljakuulutatud riigihankel „Koidula piirijaama hoonete ehituse jätkamine“ paremuselt teise pakkumuse ning kuna madalaima hinnaga pakkumuse teinud YIT Ehitus AS lepingu sõlmimist loobus ja pakkuja kõrvaldati hankemenetlusest, on RKASil vastavalt riigihangete seadusele kohustus tunnistada edukaks ning sõlmida hankeleping hinna poolest järgmise pakkujaga. RKAS kavatseb ASilt YIT Ehitus kahjuna välja nõuda esimese ja teise pakkumise hinnavahe.

Lepingu allkirjastasid Riigi Kinnisvara Koidula projekti direktor Urmas Leinfeld ja Nordecon Ehitus AS juhatuse liige Avo Ambur.

Taustaks:

1. oktoobril 2010 RKASi poolt väljakuulutatud riigihanke „Koidula piirijaama hoonete ehituse jätkamine“ võitis parima pakkumusega (69 590 012  krooni, ilma käibemaksuta) YIT Ehitus AS. Pakkuja loobus hankelepingu sõlmimisest ning esitas Rahandusministeeriumi juures asuvale Vaidlustuskomisjonile (VAKO) vaidlustuse enda pakkumise edukaks tunnistamise kohta, kuna ei olnud arvestanud pakkumuse koostamisel osade hankedokumentides sisalduvate töödega.

Samuti ilmnes hiljem pakkuja enda poolt esitatud informatsioonis, et pakkuja on esitanud hankemenetluses valeandmeid. VAKO jättis 08.12.2010.a otsusega YIT vaidlustuse rahuldamata. RKASil oli  vastavalt riigihangete seaduses sätestatule kohustus kõrvaldada AS YIT Ehitus valeandmete esitamise eest hankemenetlusest. RKASil on VAKO otsusest arvates 14 päeva möödumisel kohustus sõlmida riigihankes hinna poolest järgmise pakkujaga leping.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785