Autor: Anne Oja • 30. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uninaks: oleme oma väikses liivakastis kiiresti reageerinud

Kuivsegude tootja Uninaks AS juht Guido Piksar tunnistas, et ehitusmahud tõepoolest tõusevad ja eelkõige tänu ekspordile.

"Mahud tõusevad ja ekspordi jutt on ka õige. Oleme oma väikeses liivakastis ja kiiresti reageerinud. See on meile šansid andnud," kommenteeris Piksar statistikaameti teadaannet ehitusmahtude kasvust.

Mahtude kasv pole tema sõnul küll suur, ent Piksar on rahul, et madalseisu ajal oli aega tootearendusega tegeleda: "Võib öelda, et elame juba paremini. Tunneme, nagu jalad oleks jälle põhjas ja enam suuremat langust ei tule. Tegime masu ajal retsepte ümber ja turul peaks seda näha olema. Oleme turule tulnud 2-3 uue tootega. Meil oli aega ja vaatasime masu ajal turul ringi. Leidsime mõned kasutamata nišid ja kasutasime need ära".

"Oleme väikesed ja konservatiivsed ning Eesti turule suunatud. Tegime prognoosid väga konservatiivsed ja nii on ka läinud," märkis Piksar ja lisas, et möödunud aastaga võrreldes on kasvanud pisut produktiivsus ning ka käive ja kasum tulevad pisut suuremad. Käive kasvas tänu ekspordile.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785