30. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Betooniühing ilmutas käsiraamatu

Eesti Betooniühing esitles täna Ehituskeskuses oma uut raamatut „BÜ4: Betooni pinnad”.

Tegemist on esimese eestikeelse ülevaatliku juhendmaterjaliga, kus tutvustatakse põhjalikult betoonpindade omadusi ja kasutamist, andes selgeid juhiseid nende klassifitseerimiseks ning kvaliteedi hindamiseks.

 Rikkalikult illustreeritud raamat on mõeldud kasutamiseks arhitektidele, ehitajatele, projekteerijatele, ehitusmaterjalide tootjatele, samuti kõrgkoolide õppejõududele ja üliõpilastele. Betoonpindade klassifitseerimisjuhise koostamisel lähtuti Soome Betooniühingu poolt 2003. aastal välja antud juhisest „BY40: Betonirakenteiden pinnat/luokitusohjeet”. Viited Soome standarditele on võimalusel asendatud viidetega Euroopa ja Eesti standarditele.

„See raamat võiks avastamisrõõmu pakkuda paljudele arhitektidele ja projekteerijatele – milliseid huvitavaid  kasutamata võimalusi on tänapäeva betoonehituses,“ ütles Eesti Betooniühingu juhatuse esimees Mati Laurson.

Betooniühingu juhatuse liikme Toomas Lauri sõnul võiks betooniühingu juhendite järgimist teatud määral samastada ka „hea ehitustava“ põhimõtete rakendamisena, mida ehitusprotsessi osapooled aktsepteeriksid vastavate majanduslik-tehniliste analüüside tegemisel, töövõtulepingute sõlmimisel või muude asjakohaste otsuste vastuvõtmisel.

 Raamatu „BÜ4: Betooni pinnad” valmimisse on andnud oma panuse Eesti betooniala tunnustatud eksperdid Mart Arro (AS E-Betoonelement), Toomas Laur (Tallinna Tehnikaülikool), Mati Laurson (OÜ Savekate), Heiki Meos (OÜ EstKONSULT), Viktor Mõisja (AS Merko Ehitus), Riho Oras (OÜ Conviso), Kaspar Parkja (AS Tartu Maja Betoontooted), Kalev Ramjalg (OÜ Roxor Ehitus), Enno Rebane (Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liit), Tanel Tuisk (Tallinna Tehnikaülikool).   „BÜ4: Betooni pinnad” on Eesti Betooniühingu ja ET INFOkeskuse AS ühisväljaanne.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785