Arco Vara: üürnik avaldab omanikule survet

Arco Vara Kinnisvarabüroo atesteeritud vanemmaakler Maia Daljajev rääkis, et elamispinna väljaüürimine on muutunud varasemas raskemaks ning üürnikud on nõus maksma vaid oma tarbimisega seotud kulude eest.

"Kui ülearuse elamispinna müügiga ei ole kiire, võib selle välja üürida, ent arvestada tuleb, et see ei pruugi enam nii lihtne olla kui aastaid tagasi," märkis Daljajev. 

"Kui varem maksis üürnik kõik kulud ise kinni, avaldavad nüüd üürnikud omanikule järjest rohkem survet maksta ainult tema tarbimisega seotud kommunaalkulud ja ülejäänud jäävad omaniku kanda. Lisaks on kasvanud üürnike nõudmised korteri seisukorra, parkimise, sisustuse ja panipaikade suhtes. Kuid pakkumiste arvu kasvu tõttu on üürihinnad langenud," selgitas ta.

Võrreldes pangahoiuste intressidega on üürikorteritega tegelemine tema sõnul siiski tulusam. Kuid nagu majandusraskuste ajal  ikka,  võib ka üüriäri olla keeruline. Enamasti on riskid seotud üürniku mittemaksmisega, lõhkumisega või väljakolimisest keeldumisega.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed