Liit: ehitusmahud kasvavad järgmisel aastal 10-15% 

Eesti Ehitusettevõtjate Liidu juhi Indrek Petersoni sõnul võivad ehitusmahud kasvada järgmisel aastal tänavusega võrreldes 10-15 protsenti, ent hooneehituses veel tõusu ei paista.

Rajatiste osakaal jääb võrreldes hooneehitusmahtudega Eestis suureks veel paariks-kolmeks aastaks, kuni Euroopa Liidu struktuurivahenditest rahastatakse vee- ja kanalisatsiooniprojekte, vahendas Petersoni ERR raadiouudised.

Peterson usub, et ehitusmahtude kogukasvu võib tänavusega võrreldes kasvada lausa 10-15%, kuna oluliselt suuremaid investeeringuid on ehitusse planeerinud riik ning samuti plaanitakse energiatõhususse suunata saastekvootide müügist saadavad rahad.

Hooneehituse jääb tema sõnul madalseisu ka edaspidi, kuid ilmselt on tänavu III või IV kvartali langus viimane. "Kevadel peaks kerge tõus ehitusmahtude osas ilmuma ka elamuehituses," märkis Peterson, kelle sõnul näitab seda ka juba praegu väljastatud ehituslubade hulk.

Peterson rääkis, et Eesti ehitusettevõtete ehitusmahtude kasvule pööramine on peamiselt tingitud Soomes vastuvõetud remondimeetmetest ning Soome turg ongi Eesti firmadele peamine välisturg.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed