26. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitusettevõtja sõdib Roomassaare rehvipurustustehase vastu

Ehitusettevõtja, Kuressaare linnavolikogu ehitus- ja keskkonnakomisjoni liige Priit Riim võttis viimasel komisjoni koosolekul teravalt üles Roomassaarde rehvipurustustehase rajamise küsimuse.

Riimi sõnul on Roomassaare tee 2 kinnistu linna puhkeala ja seepärast peaks keskkonnamõju hindamises kindlasti uurima, millist mõju avaldaks tehas avalikule ruumile, vahendab Saarte Hääl.

OÜ Consultare konsultant Kristo Kiiker vastas, et planeeringuala pole avalik ruum, sest tegu ei ole tänava, pargi või väljakuga, mis oleks pidevas avalikus kasutuses ning seetõttu on linnavalitsus otsustanud, et keskkonnamõju strateegilist hindamist pole vaja, kuid see pole välistatud tehase projekteerimise staadiumis.

Kiiker nentis, et kergliiklusteest jääb tehas 320–450 meetri kaugusele ja selle tegevuse mõju kergliiklusteeni ei ulatu. Lähimad elamud jäävad Tuule tänavale 1300 m kaugusele ja konsultandi väitel puuduvad negatiivsed mõjud elamukvartalile, sest rehvid (ka purustatult) on väga inertne materjal ja praktiliselt ei lõhna.

Riimi sõnul on detailplaneeringus märgitud kaugus elamurajoonist vale ja pole ka arvestatud planeeritud Valguse tänava pikendusega. Lisaks tuleb Riimi sõnul teha uus keskkonnamõjude hindamine, kuna kavandatava tehase ala võib olla saastunud naftasaadustega kunagise naftabaasi aegadest.

Roomassaarde rehvipurustustehase rajamine oli päevakorral ka aastal 2002, kuid toona võeti see valimiste järel linnas võimuliidu moodustanud IRLi nõudmisel päevakorrast maha.

Priit Riimi ainuomanduses on ehitusfirma Primus PR OÜ, mis on mitmel korral jõudnud Saaremaa edukaimate firmade sekka ning oli 2008. aastal Eesti edukaimate ettevõtete TOP 100 edetabelis 90. kohal.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785