24. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toompark: soodsat kinnisvara müügi aega ei tule

Need, kes loodavad euro tulles oma kinnisvara soodsalt maha müüa, võivad oma unistused maha matta, avaldas kinnisvaraanalüütik Tõnu Toomapark oma arvamust ETV hommikuprogrammis "Terevisioon".

Toompark rääkis, et euro tulek kinnisvara hinda ei mõjuta, pigem teevad seda inimeste sissetulekud, töö olemasolu ja laenuvõimalused. Tema arvates on olulised muudatused kinnisvaraturul juba aset leidnud ning eurot ei maksa üle hinnata: "Tegemist on vääringu vahetusega ja see iseenesest mingeid muudatusi turule - mina küll julgen arvata - enam ei too.

Kui võrrelda pankade praegust kinnisvaralaenu poliitikat eelmise aasta omaga, siis Toomparki hinnangul võib täheldada rahakraanide avanemist. "Aga me ei saa rääkida, et meeletul hulgal raha tuleks kinnisvaraturule," lisas ta.

Toomparki sõnul pole mõtet loota, et euro saabudes hakkavad välismaalased siin kinnisvara suurel hulgal kokku ostma.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785