Autor: Raivo Sormunen • 9. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordeconi kahjumi põhjustas laenude allahindlus

Nordecon International teenis kolmandas kvartalis 592,3 miljoni kroonise käibe juures 30,3 miljonit krooni kahjumit. Kahjumisse lükkas ettevõtte erakorraline 40,2 miljoni kroonini ulatunud laenude allahindlus.

„Kolmandas kvartalis kajastati ühekordse allahindluse tulemusel finantskulu summas 40,2 miljonit krooni. Alla hinnati laenud, mille oli Pärnus Keskuse tellijatega seotud ettevõtetele andnud kontserni ettevõte AS Eston Ehitus,” teatas Nordecon International juht Jaano Vink.

Aasta viimases kvartalis peaks selguma keskuse ehituse lõpetamisega seotud õiguslike ja finantseerimist puudutavate probleemide lahendus ning seega ka lõplik mõju Nordeconi kontserni finantstulemustele. „Oleme pingutanud üle aasta, et Pärnu kesklinnas asuv kaubanduskeskus meist olenevatel asjaoludel valmiks, kuid lõplik otsus edasise suhtes peab langema siiski eelkõige projekti finantseerimist korraldanud panga initsiatiivil,“ sõnas Jaano Vink.

Kolmandas kvartalis teenis ehituskontsern brutokasumit 36,7 miljonit krooni, ent 2010. aasta üheksa kuu kokkuvõttes kujunes kontserni brutokahjumiks veel 8,5 miljonit krooni.

Möödunud aasta esimese üheksa kuu brutokasumi suuruseks oli 165,2 miljonit krooni.

Kontserni  kahjumliku tegevuse aasta esimesel kahel kvartalil põhjustasid koosmõjus ehitustegevuse sesoonsus, ebasoodsad ilmastikumõjud ja potentsiaalsete kahjumite kajastamine projektidest, mis võideti enne sisendhindade tõusule pöördumist, teatas börsifirma.

 „Kolmas kvartal kujunes brutokasumi osas ootuspäraselt kasumlikuks. Kuigi siin oli oma roll ka Mäo möödasõidu projekteerimise ja ehituse suurprojekti lõpetamisel, on tegemist traditsiooniliselt tugeva kvartaliga ehituses,“ lausus Vink. „Aasta viimastele kuudele vaadates olen mõõdukalt optimistlik, uskudes, et ka neljandas kvartalis jätkame põhitegevuse osas kasumiga tegutsemist.“

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785