Autor: Silvia Viidik • 11. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordeconi kahjum pea 40 miljonit

Ehitusettevõtte Nordecon International aktsionärid pidid teises kvartalis leppima 39,6 miljoni kroonise koondkahjumiga aastataguse 14-miljonilise kasumiga võrreldes.

Nordeconi käive ulatus 409,2 miljoni kroonini, mis aastataguse 634,4 miljoni krooni kõrval märgib 35,5protsendilist langust, selgub ettevõtte kvartaliaruandest.

Nordecon kirjutab aruandes, et tegi juulis nõukogule ettepaneku kontserni strateegias muutuste läbiviimiseks, sest ühe strateegilise põhieesmärgi, jätkuva rahvusvahelistumise, saavutamine aastaks 2013. on muutunud ebarealistlikuks.

Ettevõte peatas tegevuse Leedu tütarettevõttes Nordecon Statyba ning müüs selle aasta alguses kehvade majandustulemuste tõttu Lätis Nordecon Infra. Ka Ukrainas on viimase pooleteise aasta jooksul kogu hoonete ehitusturg praktiliselt seiskunud. Seetõttu on kohaliku tütarettevõtte, Eurocon Ukraine, tegevuskulusid ja personali oluliselt vähendatud, teatas Nordecon.

Nodeconi hinnangul jätkub sel aastal ehitusturu langus tervikuna nii Balti riikides, kui Ukrainas ning ka majanduskasv Balti riikides jääb lähiaastail tagasihoidlikuks, mistõttu ehitusturu elavnemist ei saa loota enne 2012. aastat. Nordeconi juhatuse hinnangul tuleks 2010-2012 keskenduda eelkõige põhiturule Eestis, kus ollakse esindatud pea kõigis ehituse alamsegmentides.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785