Silvia Viidik • 11 august 2010

Nordeconi kahjum pea 40 miljonit

Ehitusettevõtte Nordecon International aktsionärid pidid teises kvartalis leppima 39,6 miljoni kroonise koondkahjumiga aastataguse 14-miljonilise kasumiga võrreldes.

Nordeconi käive ulatus 409,2 miljoni kroonini, mis aastataguse 634,4 miljoni krooni kõrval märgib 35,5protsendilist langust, selgub ettevõtte kvartaliaruandest.

Nordecon kirjutab aruandes, et tegi juulis nõukogule ettepaneku kontserni strateegias muutuste läbiviimiseks, sest ühe strateegilise põhieesmärgi, jätkuva rahvusvahelistumise, saavutamine aastaks 2013. on muutunud ebarealistlikuks.

Ettevõte peatas tegevuse Leedu tütarettevõttes Nordecon Statyba ning müüs selle aasta alguses kehvade majandustulemuste tõttu Lätis Nordecon Infra. Ka Ukrainas on viimase pooleteise aasta jooksul kogu hoonete ehitusturg praktiliselt seiskunud. Seetõttu on kohaliku tütarettevõtte, Eurocon Ukraine, tegevuskulusid ja personali oluliselt vähendatud, teatas Nordecon.

Nodeconi hinnangul jätkub sel aastal ehitusturu langus tervikuna nii Balti riikides, kui Ukrainas ning ka majanduskasv Balti riikides jääb lähiaastail tagasihoidlikuks, mistõttu ehitusturu elavnemist ei saa loota enne 2012. aastat. Nordeconi juhatuse hinnangul tuleks 2010-2012 keskenduda eelkõige põhiturule Eestis, kus ollakse esindatud pea kõigis ehituse alamsegmentides.

 

 

Jaga lugu:
Seotud lood
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785