29. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vakra: Raketis Grupi raskused on murettekitav info

Praegu edenevad tööd ajakava kohaselt aga muidugi on see murettekitav info, kui riigihanke võitja tekitab võlaringe ehk Raketise võlgu jäämine põhjustab võlausaldajate võlgu jäämist, ütles Nõmme linnaosa vanem Rainer Vakra.

„Tagantjärgi targana võib muidugi öelda, et näete selline ettevõte on nüüd tekitanud võlaringe ja inkasso huvi all. Ma loodan, et ühegi teise ettevõttega seda ei juhtu aga me ei tea kunagi, kes homme võib olla makseraskustes. Selles mõttes muidugi on see murettekitav info,“ ütles Vakra.

Tema sõnul on aga tööde teostamisega praegu kõik korras. Alltöövõtjate, peatöövõtja Raketis Grupi ja linnaosavalitsuse vahel on sõlmitud kolmepoolsed lepingud, mis tagavad alltöövõtjatele tehtud tööde eest tasu, selgitas linnaosa vanem. „Selles osas me probleemi ei näe ja meile on oluline, et Nõmme turuhoone saaks oktoobri lõpuks valmis. See tähendab muidugi, et pingsalt tuleb vaadata, et tööd oleks graafikus ja täna nad seda on,“ rääkis Vakra.

Ta rõhutas, et kui Raketis Grupp Nõmme turuhoone taastamise riigihanke võitis, tal makseraskusi ei olnud. „Kõik paberid olid korras. Kontrollisime seda ka tagantjärele,“ lisas ta.

Linnaosa vanem nimetas häirivaks asjaolu, et Julianus Inkasso võlgniketabelis oli Raketis Grupi nime taha pandud Nõmme turu taastaja. „Meie oleme teinud vähemalt ühele inkassofirmale väga kurja kirja, et meie ei saa aru seosest ja põhjusest, miks ehitusettevõtja taha on suurelt kirjutatud, et ta on Nõmme turu taastaja. Ühelgi teisel ettevõttel ei ole töös olevat objekti ära toodud,“ põhjendas Vakra. 

Kuigi Nõmme linnaosavalitsuse huvides on, et Raketis Grupp täidaks võetud kohustused, tuleb juhul, kui firma tegevuse lõpetab, korraldada uus hange, ütles Vakra.

Raketis Grupi juhatuse liiget Tiit Vällingut ei ole Äripäeva kommentaariks veel tabada õnnestunud.

Äripäeva andmetel on Raketis Grupp nii Julianus Inkasso kui ka Datum Inkasso võlgnike nimekirjas. Julianus nõuab firmalt veidi üle saja tuhande krooni, Datum ligi 10 000 krooni. Raketis Grupp on võlgu tunnistanud, kuid ära maksnud ei ole.

Riigi eest on ettevõttel ligi 43 000 kroonine maksuvõlg, näitab Krediidiinfo.

Varem on aripaev.ee kirjutanud, et Nõmme turgu tahtis peale tulekahjut taastada viis ehitusfirmat. Nõmme linnaosa vanema Rainer Vakra teatel jäid pakkumised vahemikku 4-5,5 miljonit krooni.

Nõmme turuhoone süttis 29. aprillil 2010 ja sai põlengus tugevalt kannatada. Turuhoone oli hiljuti renoveeritud. Põhja Prefektuuri kriminaalbüroo uurijad ei suutnudki Nõmme turuhoone põlengu tekkepõhjust kindlaks teha.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785