Roosipuu: kriisihankijad saavad valusa tasu

Sellel aastal toimuvat vaadates paistab selgelt tendents, et ehitusturu toibumine kriisist on valusalt kätte maksmas tellijatele, kelle hankeprotsess on alanud madalseisu ajal, rääkis Tallinna Teletorni SA juht Riina Roosipuu.

“Ehitajad on hädas tööde teostamisega lubatud maksumuses ja siis otsitakse võimalusi probleemi lahendamiseks. Mõni suudab uhkelt sirge seljaga lepingu katkestamise trahvi ära maksata, teine otsib põhjendusi tellija süül lepingu katkestamiseks,” ütles Roosipuu.

Samas on Roosipuu sõnul hankijate ebaprofessionaalsust ettekäändeks tuua on liigne üldistamine.

“Loomulikult ei ole erinevate asutuste töötajad ise ehitusspetsialistid ega pea ka seda olema ühe projekti tarbeks. Ehitusvaldkonnas on välja kujunenud tava kasutada hangete korraldamise, ehitusjärelvalve, projekteerimise ja muid spetsialiste. Kindlasti on neid teenuseid pakkuvate firmade professionaalsuse tase erinev,” ütles Roosipuu.


 


 

Osale arutelus

  • Katariina Krjutškova

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed