Autor: Katariina Krjutškova • 29. september 2010

Roosipuu: kriisihankijad saavad valusa tasu

Sellel aastal toimuvat vaadates paistab selgelt tendents, et ehitusturu toibumine kriisist on valusalt kätte maksmas tellijatele, kelle hankeprotsess on alanud madalseisu ajal, rääkis Tallinna Teletorni SA juht Riina Roosipuu.

“Ehitajad on hädas tööde teostamisega lubatud maksumuses ja siis otsitakse võimalusi probleemi lahendamiseks. Mõni suudab uhkelt sirge seljaga lepingu katkestamise trahvi ära maksata, teine otsib põhjendusi tellija süül lepingu katkestamiseks,” ütles Roosipuu.

Samas on Roosipuu sõnul hankijate ebaprofessionaalsust ettekäändeks tuua on liigne üldistamine.

“Loomulikult ei ole erinevate asutuste töötajad ise ehitusspetsialistid ega pea ka seda olema ühe projekti tarbeks. Ehitusvaldkonnas on välja kujunenud tava kasutada hangete korraldamise, ehitusjärelvalve, projekteerimise ja muid spetsialiste. Kindlasti on neid teenuseid pakkuvate firmade professionaalsuse tase erinev,” ütles Roosipuu.

 

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688