28. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lätlased ei taha välismaalastele põllumaad müüa

Järgmisel aastal lõpevad Lätis piirangud põllumaad osta soovivatele välismaalastele, kuid poliitikud on seda meelt, et piirangute kehtivusaega tuleb vähemalt kolme aasta võrra pikendada, vahendas City24.lv.

Praegu tohivad põllumaad osta vaid need välismaalased, kes on Lätis elanud vähemalt kolm aastat ja kelle põhitegevusalaks on põllumajandus.

Välismaistele eraisikutele kuulub ametliku statistika järgi Lätis praegu vaid 0,6 % põllumaid ja 0,3% metsi.

Lõunanaabrite poliitikud kardavad, et pärast piirangute lakkamist hakkavad välismaalased põllumaad massiliselt kokku ostma, kuna maa hinnad on majanduskriisi tõttu väga madalad.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785