8. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RKAS aitas Gruusia tolliametil ehitushanget korraldada

Septembri alguses lõppes pool aastat väldanud projekt, mille raames Riigi Kinnisvara AS (RKAS) nõustas Gruusia Tolliametit Euroopa Liidu direktiividele ja muudele rahvusvahelistele nõuetele vastava moodultüüpi piiri- ja tollipunkti tüüplahenduse väljatöötamisel.

Samuti osales RKAS kahele Gruusia piiripunktile projekteerimistööde tellimises ning ehitushanke korraldamiseks hankedokumentide ettevalmistamises, teatas ettevõte.

Projekti maksumus oli 200 000 USA dollarit ehk ligi 2,2 miljonit krooni ja seda rahastas Maailmapanga finantseeritav põllumajanduse arenguprojektide koordinatsioonikeskus.

Gruusia Tolliameti veterinaar-, sanitaar- ja fütosanitaardivisjoni juhataja Zurab Kikalia jäi RKASi panusega igati rahule. „Meie üheks suuremaks prioriteediks on viia Maailmapanga rahalise toetuse abil tolli kontrollipunktide infrastruktuur vastavusse rahvusvaheliste standarditega. Soovime tagada sisseveetava toidu kvaliteeti ja ohutust kõrgeimal tasemel,“ sõnas Kikalia.

Projekti Eesti poolne koordinaator RKASi projektidirektor Andrus Kõre kinnitas, et koostöö sujus. “Tehniliste lahenduste ühine välja töötamine, konsultatsioonid ja projekteerimistööde teostamine  rahvusvahelises töörühmas kuue kuu jooksul on andnud hindamatuid kogemusi nii Gruusia kui ka meie spetsialistidele,“ kinnitas Kõre.

Gruusia piiripunktide ajakohastamisel tehti koostööd Gruusia rahandus- ja põllumajandusministeeriumide töötajatega. Eesti poolelt olid projekti kaasatud ka Regina Pihlakas Veterinaar- ja Toiduametist, Raina Mõttus Põllumajandusametist, Urmas Järg Maksu- ja Tolliametist ja Jelena Rjabinina Terviseametist.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785