8. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Megido OÜ esitas Teede REV-2 vastu pankrotiavalduse

Teede REV-2 alltöövõtja Megido OÜ süüdistab ettevõtet 2,2 miljoni krooni eest arvete tasumata jätmises ning esitas Teede REV-2 vastu pankrotiavalduse. Teede REV-2 nimetab Megidot mustajaks, kes jättis tööd tegemata ja nüüd küsib nende eest raha.

„Väidetavalt läks neil endal ehitus kallimaks ja nüüd nad siis püüavad tugevama õigusega mitte maksta,“ ütles Megido OÜ esindaja Advokaadibüroo Taivo Saks & partnerid jurist Alar Salu. Tema sõnul ei eksisteeri ühtegi normaalset põhjust, miks Teede REV-2 ei peaks raha ära maksma.

„Me ei ole kordagi keeldunud raha maksmast, lihtsalt Megidol on tööd lõpetamata ja nende tööde lõpetamise kulud tuleb tasaarveldada. Sest kui Megido neid töid ei tee, peab keegi teine neid tegema,“ esitab Megidole risti vastupidise väite Teede REV-2 juhatuse liige ja ehitusdivisjoni direktor Jaanus Laanes.

Teede REV-2 teostas peatöövõtjana vee- ja kanalisatsioonitrasside rajamist Viimsisse, kus osaliselt oli alltöövõtjana ametis Megido. Ülejäänu tegi Teede REV-2 ise. Esmaspäeval ütles Salu, et pankrotiavaldus Teede REV-2 vastu on valmis ning saab kohtusse esitatud 7. septembri kuupäevaga.

AS-il Viimsi Vesi, kellele töid teostati, ega ka järelevalvet teostanud ja Viimsi Vett esindaval Telora-E AS-il mingeid pretensioone Megido tööde vastu pole. „Meie lepingupartner oli Teede REV-2 ja alltöövõttu tegi selles piirkonnas Megido. Tööd on lõpetatud ja meil pretensioone ei ole,“ ütles Telora-E projektijuht ja insener Olavi Mägi. Seda, kas Teede REV-2 väitel halvasti tehtud tööd tegi uuesti Teede REV-2 või Megido, Mägi öelda ei oska.

Salule teadaolevalt jäi Teede REV-2 objektiga miinusesse. „Seega paistab ilmselge soov oma miinust katta alltöövõtjatele mitte tasumisega,“ nentis advokaat. Laanes projekti kasumlikkusest rääkida ei taha. „Ma arvan, et see küsimus ei ole täna isegi oluline. Tänasel päeval on enamik pakkumisi väga väikese marginaaliga ja lõpptulemus ei ole ette prognoositav,“ rääkis Teede REV-2 juhatuse liige.

Küsimusele, kas ettevõttel õnnestus siiski väikesesse plussi jääda, vastas Laanes: "Ma ei lükka ümber ega kinnita, aga ma arvan, et ma pean nüüd küll lõpetama. Tänan teid!“

Viimsi Vesi ütles, et tellis sisse nii projektijuhtimise kui järelevalve Telaro-E ASilt. „Töö korraldusliku ja kvaliteedi poole pealt teostas järelevalvet Telaro. Kui Telaro on leidnud, et tööd on vastu võetud ja korralikult tehtud, siis nii ta on,“ ütles Viimsi Vesi esindaja Lauri Lagle.

Lagle rõhutas, et ei ole näinud Megido ja Teede REV-2 vahelist lepingut ega seda, kui karmid kvaliteedinõuded Megidole seatud on. „Mingil hetkel meil oli tõesti küsimus vaegtööde teostamise osas antud piirkonnas, kus Megido töötas. Need teostati ära aga samas ei tea ma, mis on neil (Megidol ja Teede REV-2l –toim.) garantiitööde vormis kokku lepitud,“ ütles Lagle.

Laanese sõnul olid asjad hoopis nii, et Megido tegi neile hinnapakkumise ja avastas hiljem, et pakkumine ei ole väga õnnestunud ja ei soovinud enam töid lõpetada. „Välja ilmus ta siis kui tööd olid lõpetatud ja vastu võetud. Täna esitab täiesti alusetuid nõudeid ja püüab Teede REV-2e mustata.“

Megido OÜ tegeleb gaasiseadmete ja soojussüsteemide projekteerimise, müügi ja paigaldusega. Samuti ehitab ja projekteerib ettevõte välistrasse. Megido omanikud on Ruslan Jakimov ja Danil Pavljutšenko.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785