13. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Londonis osteti 2,6 miljardi kroonine korter

Londonis müüdi maailma kõige kallim korter läbi aegade. One Hyde Park’is, Knightbridge kvartalis asuv kahetasandiline korter läks ostjale maksma 140 miljonit naela (2,6 miljardit krooni).

Kalleima korteri maailmarekord kuulus seni 115 miljoni naelaga 2008. aastal müüdud korterile Londoni kesklinnas. The Daily Mail kirjutab, et isegi kinnisvaramaaklereid hämmastas, et korterile sellise hinnaga ostja leiti.

„See on tohutu hind. Viimase kuue kuu jooksul oleme müünud rohkem trofee-kinnisvara kui viimase kahe aasta jooksul kokku,“ rääkis Glentree Estates maakler Trevor Abrahamson.

Ostja nimi on saladuses, arvatakse, et tegemist võib olla mõne superrikka Vene oligarhi või Araabia miljardäriga.

Lisaks tavapärastele ruumidele on maast laeni akendega, millel kuulikindlad klaasid, korteris ka paanikatuba. Superkorter uhkeldab vaatega üle Central Londoni, veini degusteerimise võimalustega ja maa-aluse ligipääsuga Heston Blumenhal restorani.

Kokku on Briti arhitekti Richard Rogers´i projekteeritud Knightbridge kvartalis, mis valmib aasta lõpuks, 86 korterit. Pea 65 protsendi kinnisvarast on juba müüdud. Keskmine korterihind on 20 miljonit naela. Korterimüük 140 miljoni naelaga on märk sellest, et kinnisvaraturg on põhjast läbi.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785