16. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Haapsalus nõutud kuni 400 000 kroonised korterid

Kui Võru- ja Põlvamaa kinnisvaraturg on veel masuunes, siis aktiivsemaks läks juunis kauplemine Haapsalus ja Rakveres, selgub Pindi Kinnisvara turuülevaatest.

Võru

Võru linna kinnisvaraturg on endiselt üsna passiivne, peamiselt tuntakse huvi tüüpkorterite vastu, elamute turg on passiivne, kuna puudub nõudlus. Äripindade turg on väga passiivne, üüripinna vahetust praktiliselt ei toimu ning uusi huvilisi turul ei ole. Põlva ja Jõgeva

Põlva maakonnas tehakse tehinguid peamiselt maatulundusmaadega, seda nii hoonestatud kui hoonestamata kujul. Teised objektitüübid huvilisi ei leia.Jõgeva maakond on võrreldes eelmiste perioodidega veidi aktiivsem, kuid seda samuti maakonnas asuvate hoonestatud maatulundusmaade osas. Võrreldes Võru linnaga on Jõgeva linna korterite turg väga passiivne.

Valga

Valga linn on jätkuvalt aktiivne nii korterite müügi kui üüri osas. Ka elamute osas on märgata väikest huvi kasvu.

ViljandiViljandimaal muutus juunis aktiivsemaks nõudlus maakodude järele.

Endiselt kaubeldakse hindadega ja madalad hinnad on äratanud ostuhuvi ka välismaalastes.

Haapsalu

Viimased kuud on olnud üllatavalt positiivsed - üha rohkem väljendatisoovi müügiobjektidega tutvuda ja ostuhuvilised olid valmis taas turulkauplema. Ka tehinguaktiivsus on tõusnud. Enim tuntakse huvi ja tehaksetehinguid korteritega, mille hinnad jäävad vahemikku 200 000-400 000krooni. Ühtlasi saab tõdeda, et ka hindade langus on aeglustunud.

Jõhvi

Lisaks Venemaa päritolu investoritele on turule lisandunud Eestist pärit ostuhuvilised, kes on valmis odavat vara kokku ostma.

Rapla

Raplamaal on odavama kinnisvara vastu huvi - maamajad kuni 500 000 kr ja korterid kuni 300 000 kr.

Rakvere

Turg oli väga aktiivne, huvi nii korterite kui maamajade vastu terves maakonnas. Inimeste julgus tehinguni jõuda on suurenenud.

Kuressaare

Huvi on eelkõige heas asukohas paiknevate korterite vastu, oluliselt on suurenenud huvi mere-äärsete maakodude ja elamumaade vastu. Ka maakodude valikul on üha määravamaks objekti asukoht ja infrastruktuuri lähedus.

Paide

Juunis jätkus klientide huvi 1-2 toalise korteriomandite vastu.Eelistuses on jätkuvalt objektid hinnavahemikus 50 000 – 150 000 tuhat krooni. Huvi maapiirkondade kinnistute vastu on jätkuvalt vähene ja pigemküsitakse remontivajavaid majaosi maakonnakeskuste lähiümbruses.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785