Autor: Romet Kreek • 8. juuli 2010

Ehitusmaterjalitootjate aktsiad kukuvad

Maailma suuruselt teine ehitusmaterjalide tootja ja levitaja CRH hoiatas, et nad ei suutnud täita oma prognoosi seoses USA langusega. Iiri ettevõtte aktsia tõmbas endaga kaasa ka teiste ehitusmaterjalitootjate aktsiad.

CRH aktsia hind kukkus Dublinis 8,4 protsenti, 15,68 eurole. Ka maailma kolme suurema tsemenditootja Lafarge'i, Holcimi ja HeidelbergCementi aktsia ning suurima tellisetootja Wienerbergeri aktsia kukkusid.

„Aktsiad lihtsalt peegeldavad seda, mis on juhtunud USAs,“ ütles MF Globali analüütik Tobias Wörner Bloombergile. „Avaldatud numbrid ei ole ole olnud nii head, kui oodati. Tsemendi hinnakujundus USAs on päris karm.“ Ta soovitab osta CRH aktsiat ja müüa HeidelbergCementi oma.

CRH teatas eile, et Ebitda-kasum kukkus umbes 20 protsenti ja käive 10 protsenti. Mais prognoosis ettevõte, et kasumi langus jääb kümne protsendi sisse. Tänavu kukub käive prognoositust enam, kuna nõudlus kärbub Portugalis, Hispaanias ja Iirimaal.

CRH müügimahtu USAs mõjutas negatiivselt aasta alguse kehv ilm lõunaosariikides. Ilm rikkus olukorda taas mais ja juunis.

Lõpliku esimese poolaasta tulemuse avaldab CRH 24. augustil.

CRH teatas, et teise poolaasta Ebitda tuleb arvatavasti parem kui aastatagune 1,15 miljardit eurot.

Lafarge’i aktsia hind langes Pariisis 3,2 protsenti, 40,23 eurole. Holcimi aktsia hind langes 3,1 protsenti, 69 Šveitsi frangile. HeidelbergCementi aktsia kaotas hinnas 4,3 protsenti ja  maksis 37,175 eurot.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688