10. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kadrioru uue keskuse planeering kiideti heaks

Kesklinna halduskogu kiitis heaks Petrooleumi tn 6/Nafta tn 1 kinnistu detailplaneeringu, mis annab võimaluse rajada Kadriorgu keskus, mis asumil seni puudub. 

Kesklinna vanema Aini Härmi sõnul on planeeritud hoonete eskiisi autor Pekka Helin Soome arhitektuuribüroost Helin & Co Architects arvestanud piirkonna eripära ning miljööväärtuslike puitasumite lähedust. „Planeeritav keskus ei kahjusta Kadrioru habrast linnaruumi, vaid lisab uue inimkeskse mõõtme,“ selgitas Härm.

Hooned on kavandatud eluruumideks, büroodeks, majutus-,  toitlustus-, meelelahutus- ning kaubandusettevõtetele, SPA-le ja vabaajakeskusele. Parkimine on ette nähtud hoone mahtu.

Hoonete otstarbe valikul arvestati naabruses asuva ja jõudsalt kasvava elamupiirkonna vajadusi. Uus keskus parandab ja mitmekesistab pakutavate teenuste kvaliteeti ning suurendab piirkonna väärtust. Keskuse asukoht ja läbimõeldud teenuste valik muudavad selle atraktiivseks turistidele.

Kadrioru keskuse funktsionaalne terviklikkus on väga oluline element vana sadamaala kasutusele võtmiseks. Planeeritud ala asukoht linnakeskuse lähedal, Kadrioru pargi ning mere vahel, kavandatava Põhjaväila ääres, kõrgetasemeliste majutuskvartalite kõrval, on väga väärtuslik. Tegemist on arendusega, mille tulemusena kerkib jäätmaale uus hoone, eesmärgiga luua kutsuv tipptasemel tõmbekeskus.

Kompleksi kõrgus on kohandatud ümbritseva hoonestusega. Üksikhoonete asukoha valikul on arvestatud naaberkruntidel olevate või sinna kavandatud hoonete paigutust. Planeeringualale on ette nähtud rajada kõrghaljastus.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785