Ehitusfirmades tervisekontroll kehval järjel

Tööinspektsiooni 2009. aasta aruandest selgub, et 39% ehitusettevõtete puhul ei saa rahul olla tervisekontrolli korraldusega.

Tööinspektsiooni hindas ehitussektorist kokku 398 ettevõtet. Sagedamini hinnati halvaks või pigem halvaks tervisekontrolli korraldust (39%), sisekontrolli korraldust (31% ettevõtetest) ning isikukaitsevahendite olemasolu või kasutamist (27% ettevõtetest). Märkimisväärselt palju oli probleeme ka töötajate väljaõppe ja juhendamisega, mida esines samuti pea igas teises hinnatud ettevõttes.

Kõrgelt kukkumise ohtu hinnati halvaks või pigem halvaks 45 ettevõttes,
mis tähendab, et tegelikult oli enamustes ehitusettevõtetes selline oht siiski maandatud.

Enim väljaspool Eestit toimunud tööõnnetustest (kõikide sektorite lõikes) leidis aset Soome Vabariigis  - 48, väljaspool EL riike - 37 ning Rootsis – 8. Eesti töötajatega toimus tööõnnetusi veel Hispaanias 1, Hollandis 3, Iirimaal 1, Leedus 4, Lätis 2, Norras 1, Prantsusmaal 1, Saksamaal 3, Šveitsis 1 ning Taanis 2.

Soomes toimunud tööõnnetustest enamik olid seotud ehitussektoriga ning ajutise tööjõu rendiga tegelevate ettevõtetega, kes samuti on vahendanud peamiselt ehitustööliseid.

Surmaga lõppenud tööõnnetused on viimastel aastatel vähenenud. 2009.a registreeriti kokku 19 surmaga lõppenud tööõnnetust (2008 – 21).

Ehituses lõppes surmaga viis tööõnnetust, millest kaks olid seotud raudtee ehituse ja remondiga, ühel juhul jäi töötaja kaevetööde käigus varingu alla, ühel juhul jäi töötaja töö käigus traktori alla ning ühel juhul oli tegemist liiklusõnnetusega.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed