Maa-amet: kinnisvara osteti-müüdi I kvartalis rohkem

Esimeses kvartalis tehti Eestis Maa-ameti andmetel 8371 kinnisvaratehingut väärtuses 4,37 miljardit krooni.

Seda on tehingute arvu osas ligi kaheksa protsenti ja rahalises väärtuses 23 protsenti vähem kui eelmise aasta esimeses kvartalis. 2009. aasta esimese kolme kuuga sooritati Eestis 9070 kinnisvaratehingut koguväärtuses 5,67 miljardit krooni.

Tehingute hulka kahandas Maa-ameti statistika andmeil vahetus-, kinkimis- ja muude tehingute vähenemine vastavalt 21, 14 ja 70% võrra. Ligi 6200 tehingu ja rahaliselt 3,8 mld kroonini ulatunud müügi-ostutehingute arv samas kasvas ligi 14% võrra.

Võrreldes 2009. aasta neljanda kvartali kinnisvaratehingutega vähenes tänavu esimese kolme kuuga tehtud kinnisvaratehingute arv 26% võrra ja rahaline maht 33%. Eelmise aasta viimase kolme kuuga tehti Eestis 11 292 kinnisvaratehingut kokku ligi 6,51 miljardi krooni eest. 

Tänavu esimeses kvartalis vahetas omanikku 22 438 hektarit maad ehk 12 protsenti rohkem kui aasta tagasi samal ajal. 2009. aasta viimases kvartalis aga vahetas omanikku 35 222 hektarit maad.

Maakondade arvestuses kasvas kinnisvaratehingute arv aastases võrdluses vaid Harju-, Jõgeva-, Lääne- ja Saare maakonnas.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed