10. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aaviksoo selgitab Rävala 14 ostu

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikmed esitasid täna kaitseminister Jaak Aaviksoole arupärimise tehingu kohta, milles kaitseministeerium ostis Rävala 14 kinnistu 74,2 miljoni krooni eest, ehkki sõltumatu kinnisvaraeksperdi hinnangul oli selle turuhind üle 30 miljoni krooni madalam.

"Kinnistu turuhinnast ligi poole kõrgema hinnaga ostmine tekitab mitmeid küsimusi," ütles Keskerakonna fraktsiooni liige Kalle Laanet. "Nimetatud kinnisvaratehing leidis aset 2008/2009 aastavahetuse paiku, kui riigieelarvet juba valusalt kärbiti."

Ajakirja "Saldo" käesoleva aasta veebruarinumbris ilmus artikkel pealkirjaga "Kaitseministeeriumi kinnisvaramüsteerium". Artikkel viitab, et Kaitseministeerium ostis Rävala 14 kinnistu 74,2 miljoni krooni eest, ehkki sõltumatu kinnisvaraeksperdi hinnangul oli selle turuhind üle 30 miljoni krooni madalam. Kinnistu Rävala 14 kujutab endast Kaitseministeeriumiga külgnevat naaberkinnistut.

Kaitseministeerium põhjendab kinnistu soetamist vajadusega ametnikele lisaruume leida. Nimetatud kinnistu võõrandas kaitseministeeriumile Eesti Infotehnoloogia Sihtasutus.

Seoses eeltooduga tuleb kaitseministril vastata järgmistele küsimustele:

Kas olete kaitseministrina teadlik nimetatud kinnistu ostutehingust?

Miks ostis kaitseministeerium Rävala 14 kinnistu 2008/2009 aastavahetusel turuhinnast ligi 50 % kõrgema hinnaga?

Kes tegi otsuse osta aadressil Rävala 14 asuv kinnistu? Kes tegi otsuse maksta kinnistu eest 74,2 miljonit krooni? Kuidas kujunes hind 74,2 miljonit krooni?

Milline kinnisvaraettevõte vahendas Rävala 14 kinnisvaratehingut ja koostas kinnistu hindamisakti?

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785