23. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pindi: reaalselt pole vara väärtus kasvanud

Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman ütles, et ehkki statistika näitab viimase poole aasta jooksul nii mõneski linnas hinnatõusu, pole reaalselt varade väärtus kasvanud.

„Keskmist hinda tõstab muutunud tehingute struktuur. Kuna viimastel kuudel on mõnevõrra optimism tuleviku suhtes kasvanud ning usutakse, et hinnapõhi on saavutatud, julgetakse soetatada taas ka kallimaid varasid,“ märkis ta.

Ta selgitas, et nende lisandumine tehingute artimeetilise keskmise arvutusse aga tõstab automaatselt keskmist tehingute hinnataset. Reaalne hinnatõus tähendab ikka seda, et varem näiteks miljoni krooni eest ostetud korterit oleks võimalik hetkel kallimalt maha müüa. Üksikuid erandeid arvesse võtmata aga täna sellist võimalust pole.

„Küll võib väita, et juba sügisest on varade reaalväärtus püsinud paigal,“ märkis ta.

Sooman osutas, et iseäranis tugeva statistilise tõusu on läbi teinud piirkonnad, kus on palju uusarendusobjekte.

Sooman toonitas ka, et märkimisväärset hinnatõusu pole põhjust tänavu oodata - enne peab SKP kursi ülespoole võtma, töötusmäär langema hakkama ja euroga liitumine kindel olema.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785