17. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Tehnikaülikool jätkab linnaku arendamist

Tallinna linnavalitsus otsustab homsel istungil Ehitajate tee 5 kinnistu detailplaneeringu vastuvõtmise.

Ehitajate tee 5 kinnistu detailplaneeringu kohaselt määratakse ehitusõigus Tallinna Tehnikaülikooli õppehoone korpuste laiendamiseks, VI korpusele uue kuni viie maapealse ning ühe maa-aluse korrusega hooneosa juurde ehitamiseks ja kahe maa-aluse parkla rajamiseks.

Detailplaneeringu koostas K-Projekt AS. Detailplaneering hõlmab 12,41 ha suuruse Ehitajate tee, Üliõpilaste tee, Raja tänava ja Akadeemia tee vahelise maa-ala.

Peale vastuvõtmist korraldavad Tallinna Linnaplaneerimise Amet ning Mustamäe Linnaosa Valitsus detailplaneeringu avaliku väljapaneku.

Planeeringuala hõlmab Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) territooriumi, kus paiknevad ülikooli peahoone, õppekorpused ja parkmets. Planeeringuala kontaktvöönd hõlmab kahe linnaosa - Mustamäe ja Nõmme - territooriume. Planeeringuala kontaktvööndit võib pidada polüfunktsionaalseks piirkonnaks, kus paiknevad nii elamu-, äri-, kui ka sotsiaalmaa funktsiooniga krundid. Kontaktvööndi lõunaosas paikneb Nõmme-Mustamäe maastikukaitseala. Kontaktvööndisse jäävad kaks peamagistraali - Ehitajate tee ja Akadeemia tee.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles kinnistu omanik Tallinna Tehnikaülikool. Detailplaneering on algatatud Tallinna Linnavalitsuse 19. augusti 2009 korraldusega. Mustamäe Linnaosa Valitsuses toimus 2. septembril 2009 Ehitajate tee 5 kinnistu detailplaneeringu lähteseisukohti ja eskiislahendust tutvustav arutelu, mille käigus ettepanekuid ega vastuväiteid ei esitatud.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785