1. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn paneb taas müüki kinnistuid ja korteriomandeid

Tallinna linnavolikogu otsustas müüa avalikul kirjalikul enampakkumisel kesklinnas aadressil Pärnu mnt 35 asuva kinnistu.

1058 m² suuruse ärimaa sihtotstarbega kinnistu alghinnaks kinnitati 6,8 miljonit krooni. Pärnu mnt 35 kinnistu asub Pärnu maantee, Liivalaia tänava ja P. Süda tänava vahelisel alal Pärnu maantee ääres. Lähiümbrus on hoonestatud erinevatel perioodidel ehitatud korterelamutega ning teenindus- ja ärihoonetega. Lähedusse jääb Vabaduse väljak ja kino „Kosmos" hoone.

Pärnu mnt 35 kinnistul paiknevad täielikult amortiseerunud ühekorruselised tööstus- ja laohooned. Kinnistu jääb Pärnu mnt 31, Pärnu mnt 33, Pärnu mnt 35, Pärnu mnt 37, Pärnu mnt 41, Pärnu mnt 41a, P. Süda tn 2/2a ja P. Süda tn 4 kinnistute ja lähiala detailplaneeringu alasse. Planeeritava maa-ala suurus on 1,62 hektarit.

Pärnu mnt 35 asuval kinnistul asuvad amortiseerunud hooned on plaanis lammutada ning nende asemele planeeritakse üks kuue maapealse ja kahe maa-aluse korrusega ärihoone.

Ühtlasi otsustas linnavolikogu müüa avalikul kirjalikul enampakkumisel Majaka tn 6a kinnistu. Lasnamäel kesklinna piiril asuva elamumaa sihtotstarbega 452 m² suuruse kinnistu alghinnaks määrati 135 600 krooni.

Kinnistu paikneb Majaka tänava ja Kivimurru tänava vahelisel alal korruselamute vahelises sisehoovis. Lähiümbrus on hoonestatud valdavalt korruselamutega. Kinnistu lähedusse jääb Sikupilli kaubanduskeskus. Kinnistul asub ühekorruseline 13 boksiga garaažihoone, kinnistu on koormatud hoonestusõigusega.

Linnavolikogu otsustas panna soodsa alghinnaga müüki ka mitmed kesklinnas, Põhja-Tallinnas ja Nõmmel asuvad korteriomandid - näiteks aadresssidel Juhkentali tn 40, R. Tobiase tn 11 ja Ravi 5a asuvad eluruumid.

R. Tobiase tn 11 asuvad korteriomandid pannakse enampakkumisele ühtse müügiobjektina alghinnaga kokku 2,7 miljonit krooni, 13 korteriomandi üldpind on kokku 247,3 m2. R. Tobiase tn 11 kinnistul paiknev asustamata ja kapitaalremonti vajav elamu on kahekorruseline puidust ehitis, kahe trepikojaga korterelamus on 16 väikekorterit, neist 13 kuulub Tallinna linnale. R. Tobiase tn 1, 3, 5, 7, 9 ja J. Vilmsi tn 36, 38, 40 asuvate kruntide detailplaneeringu kohaselt võib R. Tobiase tn 11 kinnistul asuva amortiseerunud korterelamu ja pesuköögi lammutada ning kinnistule ühe viiekorruselise hoone ehitada.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785